Live

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise de bărbaţi înarmaţi în Balucistan. „Au oprit mai multe autobuze”

Data publicării:
Punct de control al armatei în Balucistan. Foto: Profimedia

Bărbaţi înarmaţi au ucis luni cel puţin 22 de persoane în sud-vestul Pakistanului, după ce i-au forţat pe pasagerii mai multor autobuze să coboare pentru a le controla identitatea, a anunţat un responsabil local.

„Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi cinci rănite” după ce bărbaţi înarmaţi „au oprit mai multe autobuze, camioane şi furgonete pe o autostradă ce leagă Pendjab de Balucistan”, a declarat pentru AFP Najibullah Kakar, un reprezentant al districtului Musakhail din provincia Balucistan, potrivit Agerpres.

„Vehiculele care veneau din sau se îndreptau spre Pendjab au fost controlate şi indivizi originari din Pendjab au fost identificaţi şi ucişi”, a precizat el.

Potrivit acestuia, au fost ucise 19 persoane originare din Pendjab şi trei din Balucistan.

Bilanţul victimelor atacului a fost confirmat de un alt responsabil din district, Hameed Zehri.

„Se pare că în spatele atacului sunt luptători ai Armatei de eliberare a Baluscistanului”, a afirmat el.

Rebelii separatişti din provincia Balucistan, care cer mai multă autonomie şi controlul resurselor de gaze şi minerale ale provinciei, au întreprins frecvent în trecut atacuri împotriva forţelor de securitate din Pakistan.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Căsătorii pentru supraviețuire. Vremea extremă duce la creșterea numărului de căsătorii între minori, din cauza sărăciei 

Cel puțin 11 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă cu lansatoare de grenade antitanc, în Pakistan

China impune controale la granițe pentru depistarea mpox. O a doua țară din afara Africii anunță un caz de variola maimuței

Cum a fost numit consul în Pakistan Adrian Glugă, fostul șef al IPJ Constanța care a demisionat după tragedia de la 2 Mai

Partenerii noștri