Live

Ceasul Apocalipsei mai are doar 100 de secunde, omenirea se apropie de dispariție

Data actualizării: Data publicării:

Omenirea mai are doar 100 de secunde până la dispariție, au calculat oamenii de știință ai lumii, scrie BBC. Ceasul Apocalipsei, cel care arată simbolic cât de mare este pericolul de distrugere a planetei, a fost setat cu doar un minut și 40 de secunde înainte de miezul nopții.

Anul trecut se afla la două minute.

Cercetătorii care fac aceste calcule spun că au luat în considerare ameninţarea armelor nucleare şi schimbările climatice.

„Dorim să arătâm cât de aproape este lumea de o catastrofă în secunde, nu ore sau minute”, a spus Rachel Bronson, preşedintele Consiliului Buletinului Oamenilor de Ştiinţă din Domeniul Atomic. „Ne confruntăm acum cu o urgenţă reală, o situaţie inacceptabilă a afacerilor externe”, a adăugat Bronson.

Oamenii de ştiinţă au dat vina pe liderii mondiali, care au „distrus” acordurile internaţionale şi au denigrat şi negat dovezile ştiinţifice privind încălzirea globală.

Astrofizicistul și membrul grupului Robert Rosner a declarat: „Faptul că ceasul este acum la doar 100 de secunde de miezul nopții este o veste proastă. Ceea ce am spus anul trecut este acum o realitate tulburătoare prin faptul că lucrurile nu se îmbunătățesc. Experiența trecută ne-a învățat că, chiar și în cele mai neplăcute perioade ale Războiului Rece, putem să ne reunim. Este timpul să facem din nou acest lucru".

Acest ceas simbolic a fost creat în 1947, de oamenii de știință americani care au lucrat la Proiectul Manhattan, care a dezvoltat prima armă nucleară din lume.

Atunci era setat cu 7 minute înainte de miezul nopţii. De atunci, a fost dat și înapoi, în câteva ocazii.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Floarea-soarelui tolerantă la secetă, creată de studenți și cercetători la USAMV Cluj-Napoca

Cum ar putea inteligența artificială să revoluționeze diagnosticarea tumorilor pe creier (studiu)

Imaginile din satelit din Rusia care îngrijorează SUA: mutări la un sit folosit pentru dezvoltarea de arme biologice

„Seiful Apocalipsei” din Arctica a primit mostre noi. Ce conține depozitul protejat de permafrost

Partenerii noștri