Avion prăbuşit în Indonezia. Un scafandru care recupera trupurile pasagerilor a murit în misiune
Unul dintre scafandrii care participau la acţiunea de scoatere la suprafaţă a cadavrelor pasagerilor din avionul prăbuşit în Indonezia a murit. Zborul Lion Air JT 610, care avea la bord 189 de persoane, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în 29 octombrie. Avionul s-a prăbuşit în Marea Java şi nu au existat supravieţuitori.
Bărbatul avea 48 de ani şi a murit în timp ce participa la misiune, a anunţat sâmbătă, comandantul echipei de căutare.
Scafandrul a fost găsit inconștient de alți membri ai echipei de căutare, scrie taiwannews.com. El a fost dus la un spital local, dar acolo a fost declarat mort.
Prima ipoteză luată în discuţie a fost că salvatorului i s-ar fi făcut rău din cauza adâncimii mult prea mari a apei.
Comandantul echipei de căutare a confirmat, de asemenea, sâmbătă că scafandrii au localizat fuselajul avionului.
"Nu am văzut pozele, dar mi s-a spus că au văzut fuselajul. Cele două motoare au fost găsite", a spus el.
Cutia neagră a avionului prăbușit în Indonezia a fost recuperată de scafandri pe coasta Indoneziei, scria, joi, BBC.
Un scafandru a declarat în faţa reporterilor: „Am săpat şi am găsit cutia neagră”. El a precizat că aparatul a fost îngropat în rămăşiţele de pe fundul mării. Oficialii susţin că se caută în continuare a doua cutie neagră, cea care ar fi înregistrat conversaţiile între cei doi piloţi.
Canalul local de ştiri Metro TV a arătat imagini cu cutia, care se află într-un recipient de plastic, fiind transportată pe o navă. Recuperarea aparatului înseamnă că experţii aviatici pot începe să reconstituie ultimele momente ale zborului pentru a afla ce s-a întâmplat. Totuşi, investigaţia ar putea dura până la şase luni, conform oficialilor din Indonezia.
Avionul prăbușit în Indonezia a fost supus recent unor reparaţii, în urma unor probleme tehnice, a declarat directorul companiei aeriene indoneziene Edward Sirait pentru AFP. Aeronava ”a fost reparată la Denpasar”, pe Insula Bali, iar ”apoi a zburat către Jakarta”, a precizat el. ”Tehnicienii de la Jakarta au primit note şi au efectuat altă reparaţie, înainte ca (avionul) să plece spre Pangkal Pinai", unde urma să ajungă luni, a mai declarat Edward Sirait pentru AFP. Directorul Lion Air a subliniat că a fost vorba despre ”o procedură normală”.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News