Live

Avertisment OMS: Focare de COVID-19 ar putea să reapară în zone în care se credea că epidemia a trecut

Data publicării:
Testare coronavirus Foto: Getty Images

Există riscul crescut al unui al doilea vârf de infecții, anunță Organizația Mondiala a Sanatatii. Vizate de avertisment sunt țările unde numărul de cazuri e în scădere, dacă acestea renunță prea repede la măsurile luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

OMS amintește că epidemiile apar adesea în valuri, ceea ce înseamnă că focarele ar putea să reapară în zone în care se credea că epidemia a trecut. Într-un astfel de scenariu, rata de infectare va crește din nou rapid, precizează OMS.

Mike Ryan, director în cadrul OMS: Trebuie să fim conştienţi de faptul că numărul cazurilor poate să crească în orice moment. Nu putem face presupuneri, doar pentru că îmbolnăvirile scad, că va continua acest trend şi că vom avea câteva luni pentru a ne pregăti pentru al doilea val. Este posibil să avem un al doilea vârf în timpul acestui prim val.

Drept urmare, cred că acum, statele din Europa, America de Nord, multe alte state din jurul lumii, din sud-estul Asiei, trebuie să continue să ia măsuri de sănătate publică și socială, de supraveghere, măsuri de sănătate publică, de testare și o strategie cuprinzătoare pentru a asigura că vom continua trendul descendent pentru nu a avea imediat un al doilea vârf.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Echipa lui Trump vrea să retragă SUA din Organizația Mondială a Sănătății. Ce impact ar putea avea decizia asupra sănătății globale

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

OMS avertizează că schimbările climatice reprezintă „o criză sanitară”. Malaria şi holera se vor răspândi mai repede

Adolescenții români, cei mai afectați de rețelele sociale. Cum luptă școala și părinții cu fenomenul. „Cum să dai vina pe copii?!”

Partenerii noștri