Video Apelul medicilor chinezi pentru pacienții vindecați de coronavirus. Cum îi pot salva pe cei care încă se luptă cu boala
1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei - în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5.000, iar în total sunt peste 64.000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Mii de pacienți din China infectați cu noul coronavirus au fost vindecați cu succes și externați din spital. Acum, autoritățile chineze le cer ajutorul și îi îndeamnă să doneze sânge, care să fie folosită pentru tratarea altor bolnavi.
Zhang Dingyu, șef spital Wuhan: "Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sânge, astfel încât să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala."
Principalul oficial ONU din China, echivalentul unui ambasador al organizației, a lăudat guvernul de la Beijing pentru acțiunile luate până acum împotriva epidemiei.
Nicholas Rosellini, rezident-coordonator ONU în China: "A fost o serie de acțiuni foarte viguroase luate de către guvern. Iar experții spun că asta a ajutat la reducerea dimensiunii epidemiei în Hubei, de exemplu. Asta înseamnă că numărul cazurilor ar putea fi semnificativ mai mic decât ar fi fost altfel."
Wang Yi, ministrul chinez de Externe: "China s-a deschis în lupta cu această epidemie și a dat dovadă de transparență. Am împărtășit informațiile cu restul lumii și am lucrat împreună cu toată comunitatea globală."
Firmele chineze își reîncep activitatea oprită din cauza epidemiei, ca să limiteze impactul economic și așa mare al bolii.
He Qidong, inginer: "Deși nu putem fi luptători pe câmpul de luptă al prevenirii epidemiei, trebuie să fim o forță vitală nouă în domeniul economic."
Cele peste 130 de companii aeriene care au redus sau care au anulat total cursele către China au pierderi estimate la 4-5 miliarde de dolari. Organizația internațională pentru Aviație Civilă crede și că Japonia și Thailanda vor pierde peste 1 miliard de dolari din turism, după ce libertatea de mișcare a chinezilor a fost limitată.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News