Live

Mahmoud Abbas: Uciderea liderului Hamas a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza

Data publicării:
Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene. Sursa foto: Profimedia Images

Uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, a avut ca scop prelungirea conflictului din Gaza, a declarat preşedintele palestinian Mahmoud Abbas într-un interviu difuzat marţi de agenţia de presă rusă RIA Novosti. El a mai spus că va discuta despre această situaţie de criză cu preşedintele Vladimir Putin în cursul vizitei sale la Moscova.

Mahmoud Abbas va efectua o vizită la Moscova în perioada 12-14 august pentru convorbiri cu preşedintele rus Vladimir Putin, a precizat o sursă diplomatică pentru agenţia de presă rusă RIA, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Haniyeh, liderul politic al grupării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat în capitala iraniană Teheran săptămâna trecută într-un atac care a atras ameninţări cu răzbunarea asupra Israelului şi a alimentat îngrijorarea că conflictul din Gaza s-ar putea transforma într-un război mai extins în Orientul Mijlociu.

Potrivit liderului palestinian, asasinarea lui Haniyeh este „un act laş şi o evoluţie periculoasă în politica israeliană”.

„Nu există nicio îndoială că obiectivul asasinarii lui Haniyeh este de a prelungi războiul şi de a extinde sfera sa”, a declarat Abbas.

„Va avea un impact negativ asupra negocierilor aflate în desfăşurare pentru încetarea agresiunii şi retragerea trupelor israeliene din Gaza”, a apreciat Abbas, care a precizat că intenţionează să discute despre procesul de pace din regiune cu preşedintele Putin.

„Schimbăm constant opinii cu preşedintele Rusiei, ne consultăm în toate cele mai importante probleme pentru a avansa procesul de pace, precum şi pentru a consolida relaţiile bilaterale şi regionale”, a menţionat liderul palestinian.

„Vom face acest lucru în timpul vizitei noastre în Rusia”, a adăugat el.

Abbas urmează să viziteze, de asemenea, Turcia, Ankara anunţând săptămâna trecută că liderul palestinian va avea convorbiri cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan în perioada 14-15 august.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Armata israeliană anunță că a ucis un membru al Hezbollah într-un atac în Siria

Grupările palestiniene Hamas și Fatah discută planurile pentru Gaza post-război

Avertismentul Iranului pentru statele din Golful Persic: Ar fi „inacceptabil”

„Atacul împotriva Iranului va fi mortal, precis şi surprinzător”, amenință ministrul israelian al Apărării

Partenerii noștri