Live

Lupte grele pe frontul din estul Ucrainei. Rușii anunță că au mai cucerit o localitate în drumul lor către orașul Torețk

Data publicării:
În prezent se dau lupte pe străzile satului ucrainean New York, o localitate cheie în înaintarea rusă către oraşul Toreţk. Captură foto: X

Armata rusă a revendicat, marţi, ocuparea satului Ivano-Darivka în provincia Doneţk din estul Ucrainei, în cadrul unei înaintări progresive către bastionul strategic ucrainean din Toreţk. Orașul este unul dintre obiectivele comandamentului rus în această etapă a războiului în care trupele ruse câştigă teren puţin câte puţin, dar fără a reuşi vreo străpungere majoră, relatează agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres. 

"Unităţi ale grupării "Sud" au eliberat localitatea Ivano-Darivka şi au ocupat poziţii mai avantajoase" în zonă, a indicat Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic despre evoluţia frontului în Ucraina.

În prezent se dau lupte pe străzile satului ucrainean New York, o localitate cheie în înaintarea rusă către oraşul Toreţk.

Unul din obiectivele acestei ofensive ruse este în opinia unor analişti militari cucerirea acestui oraş unde se află o infrastructură esenţială pentru aprovizionarea trupelor ucrainene pe acel sector de front.

Trupele ruse, mai numeroase şi mai bine echipate cu arme şi muniţii faţă de armata ucraineană, menţin iniţiativa de-a lungul întregului front ucrainean de peste o mie de kilometri după eşecul marii contraofensive ucrainene din vara anului trecut şi cucerirea oraşului-fortăreaţă Avdiivka în februarie.

Rusia anunţă în fiecare săptămână ocuparea de noi localităţi în Ucraina, dar fără să fi reuşit până în prezent vreo străpungere semnificativă a liniilor defensive ucrainene.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un elev a atacat cu ciocanul trei colegi și o profesoară într-o școală din Rusia

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Partenerii noștri