Live

Live Text Delegația AIEA nu reușește să ajungă la centrala nucleară Zaporojie. Șeful misiunii: „Încercăm să evităm un accident nuclear”

Data actualizării: Data publicării:
Delegația AIEA la centrala nucleară Zaporojie. Foto: Profimedia Images

În regiunea Herson au loc „lupte grele”, după ce a început contraofensiva armatei ucrainene. Forțele Kievului încearcă să recucerească regiunea din sudul țării, ocupată de ruși, dar experții militari citați de BBC spun că acest lucru „nu se va întâmpla rapid”. Ministerul britanic al Apărării spune că ucrainenii au împins forțele Rusiei înapoi „o distanță considerabilă în unele locuri" de pe linia frontului din sud. Volodimir Zelenski a declarat că armata Kievului a lansat o ofensivă și în est. În paralel, delegația Agenției Internaționale pentru Energie Atomică sosită la Zaporojie nu reușește să ajungă la centrala nucleară aflată la circa 50 de kilometri de oraș.

Live Textul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI.

Delegația AIEA nu reușește încă să ajungă la centrala nucleară

ACTUALIZARE 23:40 Inspectorii Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), care au sosit miercuri în orașul Zaporojie din sudul Ucrainei, nu au reușit deocamdată să ajungă la centrala nucleară aflată la doar 55 de kilometri de oraș.

Cel mai probabil, ei își vor petrece noaptea în Zaporojie, urmând să încerce să ajungă la centrala nucleară joi, scrie Reuters.

Chiar dacă administrația instalată de forțele ruse a anunțat că vizita va dura doar o zi, membrii delegației AIEA speră să obțină un acces mai lung.

„Dacă am putea stabili o prezență permanentă sau o prezență continuată, (misiunea - n.r.) va fi prelungită. Dar această primă etapă va dura câteva zile”, a declarat șeful delegației, Rafael Grossi, la Zaporojie.

„Este o misiune care încearcă să prevină un accident nuclear”, a mai spus el.

Șeful AIEA: „Este o misiune care încearcă să evite un accident nuclear”

ACTUALIZARE 19:40 Delegaţia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică doreşte să „evite un accident nuclear” la centrala Zaporojie, ocupată de trupele ruse, a declarat directorul AIEA, Rafaelo Grossi, care conduce misiunea de experţi AIEA ce a sosit miercuri după-amiază în zonă.

„Este o misiune care încearcă să evite un accident nuclear şi să păstreze această importantă centrală nucleară, cea mai mare din Europa”, a afirmat Grossi într-o conferinţă de presă susţinută în oraşul Zaporojie, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

„Avem o sarcină foarte, foarte important de realizat acolo, pentru a evalua situaţia reală, pentru a ajuta la stabilizarea situaţiei cât de mult posibil”, declarase Grossi în cursul dimineţii la Kiev. „Vom sta câteva zile acolo”, a spus el, după ce un responsabil prorus din zonă afirmase marţi seara că misiunea AIEA vine pentru o singură zi.

Şeful AIEA a indicat că a primit garanţii de securitate din partea autorităţilor ruse şi ucrainene.

„Aceste operaţiuni sunt extrem de complexe: mergem într-o zonă de război, într-un teritoriu ocupat”, a subliniat el.

Şeful Statului Major al armatei germane: Să nu subestimăm Rusia, are destulă capacitate să extindă conflictul la nivel regional

ACTUALIZARE 19:05 Occidentul nu trebuie să subestimeze capacitatea militară a Moscovei, a avertizat miercuri şeful Statului Major General al armatei germane, generalul Eberhard Zorn, care, într-un interviu acordat Reuters, a apreciat că Rusia are posibilitatea de a deschide un al doilea front în cazul în care alege să o facă şi a atras atenţia că armata rusă dispune în continuare de cantităţi enorme de muniţii, deşi trage zeci de mii de obuze pe zi în Ucraina.

„Majoritatea forţelor terestre ruseşti ar putea să fie concentrate în Ucraina pentru moment, dar, chiar şi aşa, nu ar trebui să subestimăm potenţialul forţelor terestre ruse de a deschide un al doilea teatru de război”, a declarat generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt responsabil militar al Bundeswehr-ului.

Dincolo de infanterie, Rusia are la dispoziţie forţe maritime şi aeriene, adaugă el.

„Referitor la forţele sale armate, Rusia are destulă capacitate să extindă conflictul la nivel regional”, a apreciat generalul german. „Faptul că ar fi un lucru foarte nerezonabil pentru Rusia este o altă poveste”, a adăugat el.

Două avioane cu muniţii de artilerie destinate Ucrainei au decolat din Spania. Spre Kiev au plecat și camioane cu uniforme de iarnă

ACTUALIZARE 18:10 Două avioane încărcate cu muniţii de artilerie de mare calibru, ce fac parte din ajutorul militar promis Ucrainei de către Spania, au decolat miercuri de la baza spaniolă Rota, livrarea urmând să fie efectuată cu sprijinul unei ţări aliate neprecizate, relatează agenţia EFE, citând un anunţ al Ministerului spaniol al Apărării.

În plus, răspunzând cererii Kievului de a-i furniza urgent materiale şi uniforme militare adaptate condiţiilor de iarnă, din Spania au plecat deja primele şase camioane cu astfel de transporturi.

AIEA nu este lăsată de ruși să ajungă la centrala nucleară Zaporojie și este obligată să aștepte la intrarea în teritoriul ocupat

ACTUALIZARE 16:15 O delegație de inspectori ai Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) au ajuns miercuri în orașul Zaporojie înaintea unei vizite programate la centrala nucleară ucraineană care este controlată de ruși.

Un convoi a adus echipa de 14 persoane condusă de șeful AIEA, Rafael Grossi, care plecase din Kiev dimineața.

Rafael Grossi talks to the press in a hotel in Kyiv on August 31, 2022, before setting off with his team for the Russian-held Zaporizhzhia nuclear power plant in southern Ukraine that has sparked global concern. The plant, Europe's biggest, is on the front line between Russian and Ukrainian forces, and the area has been shelled repeatedly in recent days, with the two sides accusing each other. Grossi said the inspectors planned to spend "a few days" at the plant and would report back afterwards.,Image: 717817376, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Orașul este în mod normal la aproape două ore de condus de la centrală însă nu este clar cum și când echipa va ajunge la locație, având în vederea complexitatea trecerii în zonele controlate de forțele Rusiei.

Vizita ar fi urmat să dureze patru zile, însă autoritățile forțelor de ocupație au spus miercuri că delegația va primi acces doar pentru o zi, fiindu-le refuzată permisiunea specială de intrare. Autoritățile ruse au mai spus că se așteaptă ca misiunea să se alăture cozii de civili care traversează de obicei din ambele direcții teritoriile ocupate. Dacă acest lucru se întâmplă, atunci misiunea va fi întârziată sau întreruptă, transmite The Guardian.

Kiev Independent, care citează BBC Rusia, transmite că delegația stă la rând, la punctul de control, în timp ce forțele Moscovei spun că ar putea ajunge din Rusia la centrală fără niciun obstacol.

Înainte de a pleca cu echipa sa către Zaporojie în această dimineață, Grossi le-a spus reporterilor că plănuiau să petreacă „câteva zile” la centrală urmând apoi să raporteze despre vizită.

Doi soldați ruși beți au împușcat agenți FSB cu Kalașnikovul într-un bar din Herson-ul ocupat

ACTUALIZARE 15:36 Doi soldați ruși beți ar fi deschis focul împotriva unor agenți FSB, în regiunea ucraineană Herson, ocupată de invadatori, conform unei relatări a Yahoo News, care citează documente oficiale ale Comitetului de Investigație al Federației Ruse. Este vorba de cel mai nou incident de subordonare în armata rusă, în condițiile în care armata ucraineană a pornit o importantă contraofensivă împotriva invadatorilor în zonele ocupate din sudul țării.

Doi dintre agenții FSB și unul dintre soldați au murit în urma incidentului, în timp ce ceilalți doi, un agent FSB și al doilea soldat rus, se află în stare gravă la un spital din Crimeea ocupată.

Când Viktor Zolotov, directorul Gărzii Naționale ruse, a prezentat informarea sa periodică cu privire la situația operațiunilor militare din Ucraina, în fața dictatorului rus, una dintre remarcile sale a ieșit în relief: „Vreau să accentuez, în special, că simțim sprijinul populației în teritoriile eliberate”, i-a spus Zolotov unui Putin care privea împietrit spre el.

Citește continuarea AICI.

Incendiu la silozuri de cereale din Nikolaev

ACTUALIZARE 15:30 Silozuri de cereale din al doilea cel mai mare port ucrainean, Nikolaev, au fost lovite marți de bombardamentele rusești, provocând un incendiu care încă arde miercuri, a declarat serviciul ucrainean de urgențe, transmite Reuters.

„Drept rezultat al bombardamentelor din Nikolaev, silozuri de cereale din districtul Korabelni au luat foc”, a declarat miercuri, pe Facebook, serviciul de urgențe. „Lupta cu focul continuă”.

Acesta a publicat imagini cu găuri din acoperișul de metal a cel puțin două silozuri și cu pompierii care stingeau incendiul la infrastructură. O zonă de 200 de metri pătrați a fost afectată, potrivit serviciului, fără a oferii detalii suplimentare.

Există câteva terminale importante de cereale în Nikolaev iar unele deja au fost atacate în timpul invaziei ruse.

Ucraina efectuează o contraofensivă în acea zonă, care a fost supusă unor bombardamente constante în ultimele săptămâni, pentru a încerca scoaterea trupelor rusești din orașul Herson care se află la sud-est și a-i împinge spre Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Armata Ucrainei a înregistrat „succese” în 3 zone din Herson (oficial ucrainean)

ACTUALIZARE 13:30 Forțele ucrainene au avut „succese” în trei zone ale regiunii ocupate de ruși din Herson, a declarat miercuri un oficial regional ucrainean, la două zile după ce Kievul a anunțat începutul unei contraofensive în sud menite să reia controlul teritoriului, transmite Reuters.

Yuri Sobolevski, adjunctul-șef al consiliului regional din Herson, a declarat postului public de televiziune al Ucrainei că trupele Kievului s-au bucurat de succese în districtele Herson, Berislav și Kahovka, însă nu a vrut să dea detalii.

Vizita inspectorilor nucleari ai ONU la centrala nucleară Zaporijie ar putea avea loc joi

ACTUALIZARE 13.15 Inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) vor ajunge la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina joi dimineaţa, au anunţat miercuri autorităţile impuse de Rusia în regiune, conform agenţiei de presă oficiale ruse TASS, preluată de Reuters.

Inspecţia va dura o zi sau două, iar ulterior AIEA va lăsa la Zaporojie şase experţi, arată sursele TASS din Enerhodar, oraşul ucrainean unde se află cea mai mare centrală nucleară din Europa, notează Agerpres.

Totodată, reprezentantul Rusiei pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Mihail Ulianov, a declarat că Rusia salută ideea conform căreia experţii AIEA să poată rămâne la centrala nucleară de la Zaporojie cu titlu permanent.

Directorul general al AIEA, Rafael Grossi, îşi exprimase speranţa ca AIEA să poată stabili o misiune permanentă la centrală.

Forţele ruse şi cele ucrainene se acuză reciproc de bombardarea centralei, unde atacurile ar putea produce un dezastru nuclear. 

Zelenski: Forțele ruse bombardează coridoarele către centrala nucleară Zaporojie

ACTUALIZARE 11.25 Ucraina acuză Rusia că a bombardat intenționat coridoarele către Zaporojie, pentru a pune în pericol vizita inspectorilor de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), programată la centrala nucleară, scrie The Guardian.

Un consilier cheie al președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a declarat că Rusia încearcă să forțeze misiunea de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) să treacă prin Crimeea și părți din regiunile Lugansk și Donețk, ocupate temporar de forțele Moscovei, pentru a ajunge la Zaporojie.

Un alt consilier prezidențial principal, Andriy Yermak, este și el de părere că rușii încearcă să forțeze inspectorii AIEA să treacă prin zonele ocupate.

„Rusia încearcă să perturbe vizita misiunii AIEA la centrala nucleară, simulând operațiuni de luptă în Energodar și bombardând zona din apropierea centralei nucleare”, a spus el.

Președintele Zelenski susține că Rusia „nu oprește provocările, tocmai pe acele rute pe care ar trebui să ajungă misiunea la centrală”.

„Ocupanții nu au abandonat centrala, continuă bombardamentele și nu retrag armele și muniția de pe amplasament. Ne intimidează personalul. Riscul unei catastrofe nucleare din cauza acțiunilor rusești nu scade nici măcar o oră”, a adăugat el.

„Este necesară o demilitarizare imediată și totală în Zaporojie”.

Forțele ruse devin „mai active în teritoriile ocupate”

ACTUALIZARE 11:12 Mykhailo Podolyak, unul dintre principalii consilieri ai președintelui Volodimir Zelenski, a declarat miercuri că forțele ruse devin „mai active în teritoriile ocupate”.

Într-o postare pe twitter, Podolyak a susținut că rușii jefuiesc afacerile locale și crează pagube pentru fermierii ucraineni.

Rusia taie de tot livrările de gaze pentru Franța

ACTUALIZARE 11:05 Rusia va opri complet livările de gaze către Franța, începând de joi. Anunțul a venit de la oficialii companiei Gazprom, care spun că Parisul nu a plătit integral livrările de luna trecută, relatează CNN.

De marți dimineață, Moscova redusese fluxul pe conductele care alimentează Franța, din cauza unui așa-numit dezacord în privința contractului.

Cu toate acestea, Parisul dă asigurări că dispune de suficiente rezerve pentru la iarnă. Asta și în contextul în care se bazează pe Rusia pentru doar 17% din gazele pe care le consumă.

Deputat rus: operațiunilor speciale din Ucraina ar trebui să li se acorde un nou statut

ACTUALIZARE 11:00 Ucraina a devenit „un focar al terorismului internațional” și, prin urmare , operațiunea specială de la Nezalejnaia trebuie să-și schimbe statutul, a declarat deputatul Dumei de Stat din regiunea Crimeea Mihail Sheremet, scrie Pravda.ru. Potrivit parlamentarului rus, statutul unei operațiuni antiteroriste ar fi mai potrivit.

Cred că ar trebui schimbată natura operațiunii militare speciale din Ucraina. Aceasta nu mai este doar o operațiune specială, ci o operațiune antiteroristă, a explicat Sheremet într-un interviu acordat RIA Novosti.

Noi explozii în Crimeea

ACTUALIZARE 10:50 Potrivit Nexta, canalele locale Telegram au raportat s-au auzit explozii în Raionul Krasnohvardiiske din Crimeea.

Delegația Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a plecat de la Kiev către centrala nucleară Zaporojie

ACTUALIZARE 10:20 Delegația Agenției Internaționale pentru Energie Atomică a plecat de la Kiev către centrala nucleară Zaporojie.

În timpul unei reuniuni de informare la Kiev, directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că misiunea va trece linia frontului și necesită garanții de securitate, notează The Kyiv Independent.

Ministerul Apărării din Marea Britanie: Ucraina a împins rușii de pe linia frontului din sud „o distanță considerabilă în anumite locuri”

ACTUALIZARE 09:45 Ucraina își continuă ofensiva împotriva forțelor Rusiei în sudul țării, împingând linia frontului înapoi „o distanță considerabilă în anumite locuri”, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Informarea Ministerului Apărării din această dimineață arată:

„Forțele blindate ale Ucrainei au continuat asaltul împotriva Grupului Sudic al Forțelor Rusiei pe câteva axe din sudul țării începând de luni.

Formațiunile ucrainene au împins înapoi linia frontului o distanță considerabilă în unele locuri, exploatând apărarea relativ slabă a rușilor.

În linie cu doctrina sa, Rusia probabil va încerca acum să astupe golurile din linia sa folosind unități mobile de rezervă care au fost desemnate anterior. Acestea probabil vor include unele din Grupul Forțelor din Est.

Rusia continuă să-și accelereze încercările de a genera noi întăriri pentru Ucraina. Batalioane de voluntari din Corpul 3 al Armatei și-au părăsit baza de lângă Moscova până la 24 august, probabil urmând să fie desfășurați în Ucraina.

Eficiența operațională a acestor unități nu este cunoscută. Corpul al Treilea al Armatei probabil nu are destul personal iar aceste trupe au primit antrenament limitat”.

Ofensivă și în est

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că trupele sale au atacat pozițiile rusești de-a lungul întregului front.

Zelenski, care a îndemnat soldații ruși să fugă pentru a se salva, a spus că forțele sale executau o ofensivă și în est.

„Lupte militare active au loc acum de-a lungul întregii linii a frontului: în sud, în regiunea Harkov, în Donbas”, a spus Zelenski în discursul său din timpul nopții, transmite Reuters.

Deși nu este posibilă confimarea tuturor avansurilor Ucrainei, relatări neverificate și imagini de pe rețelele sociale sugerează că forțele sale ar fi preluat controlul unor sate și au distrus unele ținte rusești în sud.

Ministerul Apărării de la Moscova însă spune că trupele sale au respins forțele ucrainene, adăugând că unitățile antiaeriene au doborât zeci de rachete lângă Herson.

Metoda „maskirovka”. Ucrainenii i-au bătut pe ruși cu propriile arme: I-au făcut să bombardeze cu rachete scumpe niște machete de lemn

Ucraina a desfășurat o flotă de sisteme HIMARS false pentru a păcăli forțele rusești să irosească rachete scumpe cu rază lungă de acțiune pe ținte inutile. Momelile sunt făcute din lemn, dar arată ca niște sisteme avansate de lansatoare de rachete furnizate de SUA atunci când sunt reperate de dronele rusești, potrivit cotidianului american Washington Post, care citează înalți oficiali americani și ucraineni.

Pentagonul spune că a furnizat Ucrainei 16 sisteme de rachete HIMARS de la începutul războiului. Foto: Profimedia Images

Momelile ucrainene sunt realizate din lemn, dar nu pot fi diferențiate de o baterie de artilerie prin lentilele dronelor rusești, care transmit locațiile lor către navele care lansează rachete de croazieră din Marea Neagră.

„Când dronele văd bateria (de rachete – n.r.), este ca o țintă VIP”, a spus un înalt oficial ucrainean, referindu-se la dronele rusești care reperează replici ale sistemelor de rachete HIMARS.

După câteva săptămâni pe teren, cel puțin 10 rachete de croazieră rusești Kalibr ar fi fost lansate de flota navală a Moscovei din Marea Neagră asupra țintelor fictive, a mai transmis oficialul de la Kiev.

Citește continuarea AICI.

Kuleba cere din nou o interdicție pentru turiștii ruși în UE: Majoritatea cetățenilor ruși susțin acest război genocidar

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut din nou Uniunii Europene să interzică accesul turiștilor ruși pe teritoriul său, vorbind despre această măsură ca fiind „adecvată”, în condițiile în care o majoritate a rușilor susțin „războiul genocidar de agresiune” împotriva Ucrainei, relatează Reuters.

„Vremea măsurilor luate pe jumătate a trecut. Doar o politică dură și consistentă mai poate să producă rezultate”, a declarat șeful diplomației ucrainene, miercuri.

Miniștrii europeni de externe sunt așteptați să se pună de acord pe suspendarea unei clauze care facilitează obținerea de vize pentru ruși, ceea ce ar însemna că rușii vor treui să aștepte mai mult și să plătească mai mult pentru obținerea de vize.

Blocul european este încă divizat în ce privește suspendarea totală a vizelor turistice pentru ruși.

„O interdicție pentru turiștii ruși și alte categorii ar fi un răspuns potrivit la războiul de agresiune genocidar al Rusiei în inima Europei, un război susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor ruși”, a declarat Kuleba.

Citește continuarea AICI.

„Luptele grele continuă"

„Luptele grele continuă, soldații noștri luptă non-stop”, a declarat Vitalii Kim, guvernatorul regiunii vecine, Nikolaev.

Ucraina anunța ieri că a străpuns prima linie de apărare a Rusiei, dar Moscova susține că trupele ucrainene au fost înfrânte în timpul unui atac care a „eșuat lamentabil”.

Herson a devenit primul mare oraș ucrainean cucerit de ruși, în primele zile ale invaziei declanșate de Moscova.

Oficiali militari ucraineni de rang înalt s-au ferit să ofere prea multe detalii despre contraofensivă, îndemnând publicul să aibă răbdare.

Marți, Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei a raportat că „luptele de poziționare” continuă și că trei poduri cheie peste râul Nipru au fost lovite din nou, pentru a se asigura că sunt impracticabile. În ultimele săptămâni, Ucraina a folosit, de asemenea, sisteme de rachete de precizie Himars furnizate de SUA pentru a ținti poduri de pontoane rusești improvizate, precum și posturi de comandă și depozite de muniție.

Acest lucru este considerat parte dintr-un efort țintit de a izola trupele ruse de pe malul vestic al râului, făcând practic imposibilă trimiterea de trupe și aprovizionarea cu arme.

Cu toate acestea, oficialii de la Kiev au avertizat că nu va fi o victorie rapidă, ci o o măcinare lentă a inamicului.

Mai mulți experți militari intervievați de BBC par să fie de acord cu acest lucru.

„Tendința pe termen lung este slăbirea treptată a capacității militare rusești și întărirea treptată a capacității ucrainene cu ajutorul Occidentului”, a spus Sir Alex Younger, fost șef al serviciului secret de informații britanic MI6.

Justin Bronk, cercetător la grupul de reflecție în domeniul apărării Royal United Services Institute (Rusi), crede că Ucraina va continua atacuile cu Himars, deoarece acestea reușesc să taie liniile de aprovizionare rusești.

Bronk a spus că se așteaptă să vadă mai mult o „strategie de uzură” din partea Ucrainei, „împingând Rusia pe un front larg, încercând să forțeze scăderea moralului rușilor și să provoace victime”.

„Nu ar trebui să ne așteptăm la un atac al cavaleriei, pentru că statul major al forțelor armate ucrainene nu dorește lupte de stradă în Herson, care ar duce la pierderi grele”, a spus expertul militar ucrainean Mihailo Jirohov.

„Este ca o situație cu un șobolan încolțit căruia trebuie să i se ofere o cale de ieșire. Armata ucraineană ar trebui să urmărească să ofere trupelor rusești o astfel de cale de retragere, altfel trupele ruse ar lupta până la ultimul soldat. Fereastra de oportunitate este până la jumătatea lunii octombrie, pentru că după aceea drumurile din regiune, în principal cele de câmp, vor deveni impracticabile” din cauza noroiului și a mâlului, a explicat Jirohov.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a spus că oficiali ruși de rang înalt au fost însărcinați cu organizarea unui referendum de anexare în Herson.

Serghei Kiriienko, un consilier al președintelui rus Vladimir Putin, supraveghează demersurile pentru organizarea unui referendum „în următoarele săptămâni”, a declarat Vedant Patel, purtător de cuvânt la Departamentul de Sta.

„Referendumurile false vor încerca să dea o aparență de legitimitate unei acaparări flagrante care ar încălca constituția ucraineană și dreptul internațional”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un soldat nord-coreean a fost capturat de forțele ucrainene, anunță Seulul. Care este situația pe front

Armata ucraineană a început testarea posturilor de comandă mobile pentru unitățile de drone

Nord-coreenii mor pe capete în războiul lui Putin: au probleme de aprovizionare și au rămas și fără apă, spun spionii Kievului

Apelul președintelui ucrainean către SUA, după atacurile rușilor. „Frontul. Aprovizionarea. Măriți acum livrările!”

Partenerii noștri