Live

Liderul PiS, partidul de la putere în Polonia, spune că Germania și Franța „au o simpatie puternică pentru Moscova”

Data actualizării: Data publicării:
Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Franţa şi Germania că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski, considerat omul forte al puterii de la Varşovia, a acuzat Franţa şi Germania că sunt prea apropiate de Rusia în contextul războiului din Ucraina, scrie AFP.

„Germania, ca şi Franţa, are o simpatie foarte puternică pentru Moscova", a criticat liderul partidului naţionalist-populist PiS la putere în Polonia, într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Die Welt.

Jaroslaw Kaczynski şi-a rezervat cele mai ascuţite săgeţi în direcţia Berlinului, conform Agerpres.

„Ani de zile, guvernul german nu a vrut să vadă ce face Rusia sub conducerea lui (Vladimir) Putin, iar astăzi se vede rezultatul", a spus el.

„Polonia nu este mulţumită de rolul Germaniei în Europa", a subliniat el, acuzând Berlinul că a încercat „să reconstruiască ceea ce făcuse fostul cancelar al imperiului, Bismarck", adică „o dominaţie germană, dar cot la cot cu Rusia".

Vicepremierul polonez a criticat Berlinul mai ales pentru că în prezent nu livrează suficiente arme Ucrainei şi pentru că refuză un embargo cel puţin asupra importurilor de petrol din Rusia.

„Este important de ştiut că Rusia obţine venituri de patru până la cinci ori mai mari din vânzările sale de petrol decât din vânzările de gaze", a spus Jaroslaw Kaczynski, insistând că „nu putem continua să susţinem permanent o mare putere precum Rusia plătindu-i miliarde".

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peter Magyar, opozantul lui Viktor Orban, spune că vrea „relații pragmatice” cu Rusia: „Nu cred că există prietenie în politică”

Importurile europene de gaze naturale lichefiate din Rusia au ajuns la „niveluri record”

Kremlinul amenință Armenia după ce Erevanul a aprobat un proiect de lege care deschide calea către aderarea la UE

Pe cifre: Cum a încercat Rusia să manipuleze alegerile prezidențiale din România

Partenerii noștri