Libia e în fața unei „a doua crize devastatoare”. Nouă agenții ONU sunt în Derna, unde apa contaminată crește riscul bolilor
Orașul libian Derna este în pericol să se confrunte cu "o a doua criză devastatoare" din cauza apei contaminate și a lipsei de igienă, ceea ce crește riscul de răspândire a bolilor.
Nouă agenţii ONU sunt prezente în Derna şi în alte oraşe din estul Libiei pentru a ajuta persoanele afectate de furtuna Daniel, care a devastat regiunea la 10 septembrie.
"Autorităţile locale, agenţiile umanitare şi echipa OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) îşi manifestă îngrijorarea faţă de riscul de răspândire a bolilor, în special prin apă contaminată şi lipsa de igienă", a indicat ONU.
"Echipa (OMS) continuă să lucreze pentru a preveni răspândirea bolilor şi a evita o a doua criză devastatoare în regiune", se mai arată în comunicatul ONU.
Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele zile, echipe ale UNICEF prezente la Derna şi în împrejurimi au furnizat "truse medicale de urgenţă" serviciilor de asistenţă primară pentru a oferi ajutor unui număr 15.000 de persoane timp de trei luni.
La rândul său, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) distribuie "kituri de prim ajutor, incluzând pături, folii de plastic şi echipamente de gătit, pentru 6.200 de familii strămutate din Derna şi Benghazi", principalul oraş din estul Libiei, continuă comunicatul.
În plus, raţii alimentare au fost distribuite la peste 5.000 de gospodării de către Programul Alimentar Mondial (PAM), iar OMS a trimis prin avion 28 de tone de materiale medicale.
Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a sprijinit "460 de familii cu produse nealimentare şi alte 4.000 de familii din Benghazi cu medicamente".
Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare produse în Libia a urcat la aproape 11.300 de morţi doar în cel mai puternic lovit oraş, Derna.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News