Franța ia măsuri pentru a evita o epidemie de mpox. 232 de centre de vaccinare sunt deja deschise

Data actualizării: Data publicării:
Mpox vaccine, illustration
Franța a anunțat că a deschis deja peste 200 de centre de vaccinare împotriva mpox. Sursa foto: Profimedia Images

Franța a anunțat că a deschis deja peste 200 de centre de vaccinare împotriva noului virus pentru a face față în cazul unei epidepii, potrivit Agerpres.

Cu toate că până acum nu a fost raportat niciun caz de infectare cu virusul mpox denumit și variola maimuței, premierul demisionar al Franței a anunțat că 232 de centre de vaccinare sunt pregătite în cazul declanșării unei pandemii. În plus, tot acesta a mai declarat că Franța va dona 100.000 de doze de vaccin țărilor afectate de acest virus.

„Suntem pregătiţi să facem faţă tuturor scenariilor şi riscurilor. 232 de centre de vaccinare sunt deja deschise în toată ţara. Şi multe altele vor fi disponibile. Aşa cum a solicitat preşedintele Republicii, Franţa va dona 100.000 de doze de vaccin. Aceste doze vor fi distribuite prin intermediul Uniunii Europene în regiunile în care virusul circulă puternic”, a scris el pe X, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Până acum Suedia este singura țară din Europa care a raportat primul caz de îmbolnăvire cu mpox.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pe 14 august epidemia de mpox în curs de desfășurare în Africa o urgență de sănătate publică de interes internațional, cel mai înalt nivel de alarmă în conformitate cu legislația internațională în domeniul sănătății. 

Mpox mai este cunoscută și sub denumirea de variola maimuței și este o boală virală înrudită cu virusul variolei. Infecția se poate răspândi prin contact apropiat, cum ar fi atingerea, sărutul sau sexul, precum și prin materiale contaminate, precum așternuturi, haine și ace, potrivit OMS. Simptomele inițiale sunt, de obicei, asemănătoare gripei – incluzând febră, frisoane, epuizare, dureri de cap și slăbiciune musculară – urmate adesea de o erupție cutanată dureroasă sau pruriginoasă, cu leziuni care se vindecă în câteva săptămâni.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri