Live

Video La Viena a venit Potopul: 110 litri de apă pe metru pătrat, scene dramatice de salvare a unei femei purtate de ape sub un autobuz

Data actualizării: Data publicării:
Captură video cu inundațiile din Viena

O furtună-record a lovit nordul Vienei sâmbătă după-amiază, provocând haos și devastare. Precipitațiile, în cantități de până la 110 litri pe metru pătrat, au transformat străzile în râuri învolburate și au inundat metrourile, garajele, subsolurile.

Potrivit wetter.at, situația a fost deosebit de dramatică în districtul Viena-Döbling, unde o femeie a fost luată de masele de apă și târâtă sub un autobuz. Trecătorii l-au alertat pe șoferul autobuzului, dar acesta nu a reușit să facă nimic. Pompierii au fost nevoiți să ridice autobuzul pentru a o salva pe femeia în vârstă de 35 de ani. Aceasta a fost dusă la spital în stare critică. După cum arată o înregistrare video de pe Tiktok, femeia a fost luată de ape și împinsă direct sub autobuz, scrie blick.ch.

Ciudățenie meteo: furtuna a lovit pe cartiere, în mod neuniform

Și alte părți ale Vienei au fost grav afectate. Potrivit ORF, pompierii au fost chemați să intervină în 220 de operațiuni din cauza furtunii. În timp ce recordul de precipitații a fost depășit în Döbling, în districtul Favoriten au căzut doar 0,3 litri de ploaie. Prin urmare, furtuna a lovit orașul în mod foarte neuniform.

Dar pentru cei afectați, a fost un coșmar care a lăsat în urma sa devastare. Ploaia abundentă de vară a bătut recorduri: 110 litri pe metru pătrat este cea mai mare valoare de când au început măsurătorile în Austria, acum 152 de ani.

Filmările de pe rețelele de socializare arată amploarea furtunii care a bătut recordul în districtul Döbling.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Haos pe calea ferată în Austria și Cehia, din cauza inundațiilor catastrofale provocate de Ciclonul Boris

MAE a emis avertizări de călătorie pentru românii care merg în Austria și Cehia

Inundații devastatoare în Europa: Un pompier a murit în Austria și patru oameni sunt dați dispăruți în Cehia

Armata e pregătită să intervină în Polonia, iar în Austria e zăpadă de 20 cm. Ciclonul Boris aduce vreme extremă în Europa

Partenerii noștri