Live

Kamala Harris, invitată a starului de televiziune Oprah Winfrey, la un miting de campanie. Ce au discutat cele două

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Kamala Harris a fost intervievată de vedeta americană Oprah Winfrey la un eveniment de campanie. Candidat democrată la președinția SUA a abordat teme precum cea a avortului, imigrației și le-a reamintit celor prezenți că deține o armă de foc, scrie Deutsche Welle. Harris a glumit și a precizat: „dacă cineva îmi sparge casa, va fi împuşcat”, după care a adăugat că „probabil nu ar fi trebuit să spun asta”.

Vicepreședinta SUA Kamala Harris a organizat, joi, un miting la care au participat multe vedete, găzduit de Oprah Winfrey, în timp ce votul anticipat în persoană începe în mai multe state înainte de ziua principală a alegerilor, în noiembrie.

Vedetele de la Hollywood Jennifer Lopez, Meryl Streep, Julia Roberts sau Tracee Ellis Ross, Chris Rock, Bryan Cranston şi Ben Stiller și-au exprimat sprijinul pentru Harris de la distanță, intervenind prin teleconferință la evenimentul „Unite for America”. Talk-show-ul a fost urmărit de zeci de milioane de telespectatori pe pe conturile de YouTube, Instagram, Facebook, TikTok sau Twitch ale gazdei şi invitatei sale speciale.

În intervenţia ei prin Zoom, celebra actriță Meryl Streep a spus că este îngrijorată de pericolul ca Donald Trump să refuze din nou să îşi recunoască o posibilă înfrângere la urne, la fel ca în urmă cu patru ani, scrie AFP preluată de Agerpres. „Mă întreb dacă suntem pregătiţi pentru 7 ianuarie”, a spus actriţa, referindu-se la asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 de către susţinătorii miliardarului republican pentru a împiedica certificarea alegerii lui Joe Biden.

Ce i-a spus Kamala lui Oprah?

Winfrey a întrebat-o pe Harris despre o aparentă creștere a încrederii după ce l-a înlocuit pe președintele Joe Biden ca nominalizat din partea Partidului Democrat.

„Fiecare dintre noi are acele momente în viață când trebuie să facem un pas înainte”, a răspuns Harris, în vârstă de 59 de ani.

„Am simțit un sentiment de responsabilitate, ca să fiu sinceră, și cu asta vine și un sentiment a a avea un obiectiv”.

Harris a vorbit și despre punctele din campania sa, de la avort la economie și imigrație, în timp ce a primit întrebări destul de prietenoase de la Winfrey.

Foto: Profimedia Images

Winfrey, care a vorbit și la Convenția Națională Democrată din Chicago în august, a spus că, în timp ce o prezenta pe Harris, a simțit „speranță și bucurie crescânde”.

Candidata democrată la președinția SUA a făcut apel la unitate „în faţa forţelor puternice care vor să ne divizeze”, o referire la rivalul ei republican, Donald Trump.

Harris: „Dacă cineva îmi sparge casa, va fi împușcat”

De asemenea, Kamala Harris le-a reamintit telespectatorilor că deține o armă, spunând: „Dacă cineva îmi sparge casa, va fi împușcat”. Apoi ea a adăugat repede, râzând: „Probabil că n-ar fi trebuit să spun asta”.

În momentul desfăşurării talk-show-ului, Donald Trump se afla la Washington, unde s-a adresat unei organizaţii pro-Israel la un miting pentru combaterea antisemitismului, mai relatează. Acuzând-o pe Kamala Harris că nu a apărat Israelul după atacul mortal, la o scară fără precedent, al mişcării islamiste palestiniene Hamas din 7 octombrie, candidatul republican a spus că este în interesul Israelului ca aceasta să fie învinsă la alegerile prezidenţiale. „Orice evreu care o votează ar trebui să se caute la cap”, a afirmat Donald Trump.

Foto: Profimedia Images

Alegerile din SUA sunt pe muchie de cuțit, în timp ce Harris și Trump se luptă pentru voturi în statele cheie, cu 47 de zile rămase până la ziua alegerilor.

Harris a primit un impuls din partea unui sondaj York Times/Siena, care o arată cu mult înainte în Pennsylvania, probabil crucial dintre restul de state decisive, care are un număr semnificativ de voturi electorale.

Vineri a început votul anticipat în persoană pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024, în Virginia, Dakota de Sud și Minnesota, statul natal al partenerului de campanie al lui Harris, guvernatorul Tim Walz. Aceste voturi vin cu puțin peste șase săptămâni înainte de ziua alegerilor, pe 5 noiembrie. Aproximativ o duzină de alte state urmează să înceapă votul anticipat în persoană până la mijlocul lunii octombrie.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Creatorul unui clip care o parodiază pe Kamala Harris dă în judecată statul California. Care este motivul

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

Partenerii noștri