Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump vs Kamala Harris
Vești bune pentru votanții Kamalei Harris. Foto: Profimedia

Unul dintre cele mai bune institute de sondare din America a publicat cel mai recent sondaj al său, iar acesta este o veste bună pentru Kamala Harris, comentează CNN.

Sondajul Des Moines Register/Mediacom Iowa, realizat de Selzer & Co, l-a găsit pe Donald Trump cu 47% față de 43% pentru vicepreședinte - în marja de eroare - într-un stat pe care fostul președinte l-a câștigat de două ori confortabil. (Sondajul a fost realizat săptămâna trecută, înainte de aparenta tentativă de asasinat de duminică împotriva lui Trump).

Deși acest stat este puțin probabil să fie esențial în noiembrie, faptul că Selzer a constatat o cursă strânsă într-un stat pe care Trump l-a dominat ar putea fi un semnal bun pentru Harris, atât în ceea ce privește acuratețea sondajelor, cât și pentru șansele sale în Wisconsin, statul vecin.

Ceea ce face ca sondajul Selzer să fie atât de important este faptul că a fost precis într-o perioadă în care alte institute de sondare au avut dificultăți. În urmă cu patru ani, sondajul îl plasa pe Trump în Iowa cu 7 puncte înainte de alegeri, când alte sondaje îl plasau pe democratul Joe Biden într-o poziție mult mai bună.

Un scenariu similar a avut loc în 2016. Sondajul final al lui Selzer îl dădea pe Trump în avantaj cu 7 puncte în Iowa. El a continuat să câștige statul (cu 9 puncte) și alegerile în fața lui Hillary Clinton, obținând rezultate mai bune decât indicau cele mai multe sondaje de opinie.

Sondaje naționale

Cel mai recent sondaj al reputatei Facultăți de Drept a Universității Marquette a plasat-o pe Harris la 52% față de 48% pentru Trump în rândul alegătorilor probabili. O medie a sondajelor recente de la Marquette, CBS News/YouGov și CNN/SSRS indică un avans de 4 puncte pentru Harris.
Un avantaj de 4 puncte nu este mare și poate fi ușor depășit de Trump, dar iese în evidență în rândul celorlalte state-cheie. Harris și Trump tind să fie mai apropiați în celelalte șase state de luptă (Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord și Pennsylvania).

 

Alte sondaje: Kamala are 3-6 puncte în față

Kamala Harris și-a mărit avansul în sondaje față de Donald Trump la niveluri record, potrivit celui mai recent sondaj Morning Consult, scrie MSN care preia ABC

Vicepreședintele are în prezent un avans de 6 puncte procentuale în rândul alegătorilor probabili, 51% față de 45% pentru Trump, ceea ce reprezintă dublul avantajului pe care îl avea înainte de dezbaterea lor de pe ABC de săptămâna trecută.

Sondajul a arătat, de asemenea, că Harris are un avans puternic și în rândul alegătorilor independenți, 47% dintre aceștia declarând că intenționează să voteze cu ea în noiembrie. 41% au spus același lucru despre Trump, alți 6% fiind indeciși cu privire la decizie, iar alți 6% votând pentru un candidat terț. Se așteaptă ca votanții independenți să fie esențiali pentru câștigarea unor state cruciale în alegerile din noiembrie.

Potrivit sondajului, democrații din Congres au redus, de asemenea, avantajele republicanilor în chestiuni-cheie, scăzându-și avansul în materie de imigrație de la 13 puncte la 7 puncte și avansul în materie de securitate națională de la 8 puncte la doar 3 puncte. Aceste două probleme, împreună cu economia, au fost cele mai importante subiecte de discuție pe care campania lui Trump s-a concentrat până acum în timpul alegerilor.

Potrivit Newsweek's polling tracker, Harris menține un avans de 3 puncte la nivel național în fața lui Trump, în timp ce conduce ușor și în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

 

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul bizar surprins într-o imagine care derutează oamenii și...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Ce avere are Inna, la doar 37 de ani. Arista deține o proprietate care costă peste un milion de dolari
Film Now
Filmul selectat să reprezinte Franţa la Oscaruri în 2025. Zoe Saldana și Selena Gomez, în distribuție
Adevarul
Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a...
Newsweek
De ce a fugit Luminița Dobrescu, prima laureată Cerbul de Aur, din țară. ”Oferta de la Securitate.”
Digi FM
Anunțul făcut de Kate Middleton. Acum o săptămână terminase chimioterapia
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
Momentul adorabil când un pui de urs polar își îmbrățișează mama. Imaginile au făcut înconjurul lumii
Film Now
Talluah, fiica cea mică a lui Bruce Willis, despre starea de sănătate a tatălui ei: „Sunt zile dureroase!”
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei