Live

Israelul anunță eliminarea a doi importanți comandanți ai Jihadului Islamic și Hezbollah

Data actualizării: Data publicării:
Urmările unui atac israelian asupra unei tabere de refugiați în Tulkarem. Foto/ Profimedia Images.jpg

Armata israeliană anunță eliminarea, în operațiuni separate, a doi importanți comandanți ai mișcărilor teroriste Jihadul Islamic din Cisiordania și Hezbollah, din Liban. IDF a anunțat că joi l-a ucis pe șeful Jihadului Islamic din tabăra de refugiați palestinieni Nour Shams din Tulkarem, Cisiordania și vineri pe Araeb el Shoga, comandant al unității de rachete antitanc a Forțelor Radwan ale Hezbollah, din zona Meiss el Jabal din sudul Libanului.

Potrivit armatei israeliene, citate de Europe 1, Abdullah era succesorul lui Mohammed Jaber, zis și „Abu Shujaa”, ucis la 29 august într-un raid israelian asupra taberei de la Nour Shams.

„Un avion a lovit zona din Tulkarem și l-a eliminat pe Mohammed Abdullah, liderul rețelei teroriste a Jihadului Islamic de la Nour Shams”, a anunțat într-un comunicat armata israeliană, care afirmă că a mai ucis un alt combatant.

Vineri, IDF a precizat pe X că l-a ucis pe Araeb el Shoga, care „a fost responsabil pentru numeroase atacuri cu rachete antitanc în nordul Israelului”.

În plus, IDF a lovit teroriști care operau în interiorul unei structuri adiacente trupelor IDF din sudul Libanului. În urma loviturii, au fost identificate numeroase explozii secundare, indicând prezența unor cantități mari de arme în zonă.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reuters: Țările din Golf cer SUA să facă presiune pe Israel, să nu bombardeze obiective petroliere iraniene

Italia acuză Israelul de posibile „crime de război”, după atacuri „repetate” asupra forţelor ONU de menţinere a păcii din Liban

Când se va încheia războiul din Liban și ce vrea Israelul să obțină din ofensiva contra Hezbollah (Financial Times)

Israelul, acuzat de ONU de crime de război pentru atacurile asupra spitalelor din Gaza

Partenerii noștri