Live

Israelul a trimis trupe suplimentare în sudul Libanului, Hezbollah a lansat 100 de rachete spre orașele israeliene

Data actualizării: Data publicării:
Rachetele israeliene au lovit ținte din sudul Libanului. Foto: Profimedia

Bombardamentele între Israel și Hezbollah au continuat pe timpul nopții și cursul dimineții de miercuri, scrie BBC, care transmite că a fost vizată inclusiv o cazarmă militară israeliană. De cealaltă parte, Hezbollah susține că a respins înaintarea unor trupe israeliene care încercau să pătrundă într-un oraş de frontieră din sudul Libanului.

100 de rachete trase în nordul Israelului

ACTUALIZARE 12:30 Forțele de Apărare ale Israelului au emis alerte pentru comunitățile din jurul orașului Haifa și Galileea de Vest, în apropierea graniței dintre Israel și Liban.

Nu mai puțin de 100 de rachete au fost trase asupra nordului Israelului până în prezent, relatează presa israeliană, citând IDF.

IDF, avertisment de evacuare în sudul Libanului

Forțele de Apărare ale Israelului au emis un nou avertisment pentru evacuarea populației din aproximativ 25 de sate din sudul Libanului.

Acesta urmează unui avertisment emis ieri pentru un număr similar de zone - aproximativ cinci dintre satele incluse în ultimul mesaj au fost incluse și în avertismentul de ieri, scrie BBC.

Avertismentul transmis de purtătorul de cuvânt al IDF în limba arabă, Avichay Adraee, postat pe rețelele de socializare, vine după ce au fost raportate lupte în sudul Libanului.

Adresându-se rezidenților libanezi afectați, Adraee spune că armata israeliană nu intenționează să le facă rău și că aceștia ar trebui să evacueze imediat la nord de râul Awali - care se întâlnește cu coasta la aproximativ 50 km (30 de mile) de granița cu Israelul - pentru „a vă salva viețile”.

Hezbollah a bombardat Israelul

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a anunţat că a respins miercuri intrarea unei „forţe de infanterie” israeliene care încerca să pătrundă în oraşul de frontieră Oddaisseh, în cadrul ofensivei terestre care a început luni dimineaţa în sudul Libanului, şi că au „provocat pierderi” inamicului,

„Luptătorii Rezistenţei Islamice s-au confruntat cu o forţă de infanterie inamică israeliană care a încercat să se infiltreze în satul Odaisseh miercuri devreme, au înfruntat-o, i-au provocat pierderi şi au forţat-o să se retragă”, a informat mişcarea într-un comunicat citat de EFE, potrivit Agerpres.

Totodată, Hezbollah afirmă că a efectuat o serie de atacuri împotriva Israelului în această dimineață, inclusiv un atac cu rachete asupra unei cazărmi militare israeliene.

În trei atacuri care au avut loc în jurul orei locale 07:00, rachetele au lovit trupele israeliene adunate în așezările Shtula și Maskaf Am și „o adunare a forțelor inamice israeliene în cazarma Shomera”, potrivit declarațiilor făcute publice de Hezbollah.

Gruparea spune că loviturile au obținut mai multe lovituri „directe” și „precise”.

IDF a trimis trupe suplimentare

Israelul a început marți dimineață o invazie terestră în sudul Libanului, însă detaliile oferite sunt limitate.

Într-o actualizare recentă, Forțele de Apărare a Israelului (IDF) spun că „forțe suplimentare” se alătură „raidurilor limitate, localizate și țintite asupra țintelor Hezbollah” din sudul Libanului, scrie BBC, care mai notează că exploziile s-au auzit toată noaptea, în timp ce israelienii bombardau pozițiile Hezbollah de peste graniță, în Liban.

Suplimentarea efectivelor din teren cu unităţi de infanterie, cu trupe ale Diviziei a 36-a blindate, între care Brigada „Golan”, cărora li s-au alăturat Brigada de blindate 188 şi Brigada de infanterie 6 sugerează faptul că operaţiunea a trecut dincolo de raidurile limitate de comando.

Armata israeliană a declarat că operaţiunea terestră vizează în mare parte distrugerea tunelurilor şi a altor infrastructuri din zona frontierei şi că nu are planuri pentru o operaţiune mai amplă care să vizeze capitala Beirut sau oraşe importante din sudul Libanului.

Israelul a promis „consecințe grave” pentru atacul iranian cu rachete de noaptea trecută, iar Teheranul a amenințat cu un baraj de rachete și mai mare data viitoare, ca răspuns la orice represalii israeliene importante.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul Germaniei, după atacul Iranului asupra Israelului. „Riscă să dea foc”

Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU după atacul Iranului asupra Israelului

Iranul avertizează SUA să nu intervină în conflictul cu Israel. Pentagonul anunțase deja că a doborât rachete iraniene

Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate avea loc

Partenerii noștri