Live

Insula italiană Capri a rezolvat problema apei, iar autoritățile permit din nou accesul turiștilor

Data publicării:
Insula italiană Capri a ridicat sâmbătă interdicţia debarcării turiştilor, după ce problemele de alimentare cu apă ale faimoasei destinaţii turistice au fost rezolvate. Foto: Profimedia

Insula italiană Capri a ridicat sâmbătă interdicţia debarcării turiştilor, după ce problemele de alimentare cu apă ale faimoasei destinaţii turistice au fost rezolvate.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicţia a fost "ridicată" după ce a fost rezolvată o problemă tehnică care împiedica sosirea apei de pe continent.

El decretase interdicţia sâmbătă la orele 07.00, forţând mai multe feriboturi care se aflau deja pe drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.

În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la "o situaţie de urgenţă reală" şi a declarat că pe insulă rezervoarele de apă "sunt pe cale să se golească".
"Urgenţa ar putea fi agravată de sosirea a mii de turişti care vin în Capri în fiecare zi", a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii puteau obţine 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie de la un camion cisternă, iar interdicţia nu se aplica rezidenţilor.

Insula Capri, renumită pentru vilele albe, coasta mărginită de golfuri şi hotelurile sale de lux, are aproximativ 13.000 de locuitori şi atrage numeroşi turişti pe timpul verii. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Răsturnare de situație! Decizia UEFA în cazul lui Jude Bellingham, după gestul incalificabil din meciul cu Slovacia

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Virus periculos într-o destinaţie populară de vacanţă din Italia. Sute de oameni au ajuns la spital

Un bărbat căutat în toată Europa a fost prins din întâmplare în Constanța de polițiștii de la Rutieră, care l-au oprit în trafic

Captură uriașă de substanțe pentru producția drogurilor în Italia. 6 tone de marfă în valoare de 630 de milioane euro, adusă din China

Incendii de vegetaţie în Grecia şi în Turcia. Turiști români, evacuați din regiunea Izmir – Kuşadasi. Ce anunță MAE

Partenerii noștri