Live

Video Incendiu uriaș la o fabrică de tancuri din Siberia. Rușii spun că a luat foc acoperișul „fabricii de televizoare” de la niște reparații

Data actualizării: Data publicării:
Incendiul a fost filmat de localnicii din Omsk. Sursa gif: X/Twitter

Un incendiu de proporții a izbucnit joi la fabrica de tancuri Omsktransmaș, situată în apropierea orașului Omsk, din sud-vestul Siberiei, Federația Rusă. Autoritățile locale susțin că incendiul a izbucnit în urma unor lucrări de reparații la acoperișul „fabricii de televizoare”, informează presa rusă.

„Astăzi, 12 septembrie, în jurul orei 01:00 p.m. (ora locală, n.r.), s-a raportat un incendiu produs în zona Fabricii de Televizoare Omsk. Martorii oculari ne-au trimis imagini spectaculoase ale incendiului, vizibil din mai multe zone ale orașului. Conform surselor noastre, incendiul a izbucnit pe acoperișul unuia dn atelierele Omsktransmaș”, conform unei publicații rusești.

Guvernatorul regiunii, Vitali Hoțenko a recunoscut existența unui „incendiu la uzină” și a precizat că focul a fost declanșat în urma reparațiilor la un acoperiș.

Autoritățile locale ruse susțin că toți angajații de la respectivul atelier au fost evacuați în siguranță și că incendiul „nu a afectat procesul de producție”.

Pe rețelele sociale au fost publicate mai multe clipuri video și fotografii care arată incendiul de la fabrica Omsktransmaș.

Incendiul a fost confirmat inclusiv de sateliții NASA Firms, care monitorizează în timp real incendiile produse pe planetă.

Incendiul de la fabrica de tancuri din Omsk apare marcat cu un pixel roșu pe imaginile furnizate de NASA Firms. Sursa foto: NASA

Federația Rusă are în prezent două uzine/fabrici de tancuri: Uralvagonzavod, situată în regiunea Urali, și Omsktransmaș, din sud-vestul Siberiei.

Imagine din satelit cu o parte din atelierele și halele fabricii Omsktransmaș. Sursa foto: Google Earth

La Omsktransmaș sunt produse în prezent vehiculele specializate pentru lansarea de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”. De asemenea, după declanșarea războiului din Ucraina, la această fabrică sunt în prezent modernizate tancurile produse în perioada sovietică, de tip T-64, precum și modernizarea tancurilor T-80 (produse aici în perioada Războiului Rece).

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Partenerii noștri