Video Incendiu uriaș la o fabrică de tancuri din Siberia. Rușii spun că a luat foc acoperișul „fabricii de televizoare” de la niște reparații
Un incendiu de proporții a izbucnit joi la fabrica de tancuri Omsktransmaș, situată în apropierea orașului Omsk, din sud-vestul Siberiei, Federația Rusă. Autoritățile locale susțin că incendiul a izbucnit în urma unor lucrări de reparații la acoperișul „fabricii de televizoare”, informează presa rusă.
„Astăzi, 12 septembrie, în jurul orei 01:00 p.m. (ora locală, n.r.), s-a raportat un incendiu produs în zona Fabricii de Televizoare Omsk. Martorii oculari ne-au trimis imagini spectaculoase ale incendiului, vizibil din mai multe zone ale orașului. Conform surselor noastre, incendiul a izbucnit pe acoperișul unuia dn atelierele Omsktransmaș”, conform unei publicații rusești.
Guvernatorul regiunii, Vitali Hoțenko a recunoscut existența unui „incendiu la uzină” și a precizat că focul a fost declanșat în urma reparațiilor la un acoperiș.
Autoritățile locale ruse susțin că toți angajații de la respectivul atelier au fost evacuați în siguranță și că incendiul „nu a afectat procesul de producție”.
Pe rețelele sociale au fost publicate mai multe clipuri video și fotografii care arată incendiul de la fabrica Omsktransmaș.
A large fire has broken out at the massive Omsktransmash tank and armored vehicle factory in Omsk - nearly 2,500 km from the nearest Ukrainian-controlled territory. pic.twitter.com/I4ZIY5IhhS
— Euan MacDonald (@Euan_MacDonald) September 12, 2024
Incendiul a fost confirmat inclusiv de sateliții NASA Firms, care monitorizează în timp real incendiile produse pe planetă.
Federația Rusă are în prezent două uzine/fabrici de tancuri: Uralvagonzavod, situată în regiunea Urali, și Omsktransmaș, din sud-vestul Siberiei.
La Omsktransmaș sunt produse în prezent vehiculele specializate pentru lansarea de rachete termobarice TOS-1, poreclite „Buratino”. De asemenea, după declanșarea războiului din Ucraina, la această fabrică sunt în prezent modernizate tancurile produse în perioada sovietică, de tip T-64, precum și modernizarea tancurilor T-80 (produse aici în perioada Războiului Rece).
Editor : Mihnea Lazăr
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News