Live

Video&Foto Imagini postapocaliptice din Ceasiv Iar: Rușii au ras de pe fața pământului cartierul în care se fortificaseră militarii ucraineni

Data publicării:
Imagine publicată de armata ucraineană cu ruinele din Ceasiv Iar. Foto: Profimedia Images

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini aeriene cu blocuri și clădiri în ruine distruse în întregime de aviația și artileria rusă, aflate în zona de est a orașului Ceasiv Iar. Forțele ucrainene au fost nevoite să-și părăsească recent pozițiile fortificate de la periferia estică a localității cunoscute sub denumirea de „Poarta Bahmutului”, ca urmare a bombardamentelor ruse.

„Ceasiv Iar. Iadul pe pământ. Microcartierul «Kanal» a fost reduse la o grămadă de cenușă - așa arată în prezent. Un astfel de peisaj, care până acum era ceva de neconceput, a devenit deja o imagine obișnuită după doi ani de război”, se arată într-o postare publicată pe contul de X/Twitter al Brigăzii 24 Mecanizate a armatei ucrainene.

Ceasiv Iar e, practic, ultima fortificație serioasă a apărării ucrainene din regiune, fiind situată pe o înălțime dominantă și protejată de un obstacol natural - canalul Donețul de Nord-Donbas - care face dificilă înaintarea vehiculelor blindate.

Decizia de a părăsi pozițiile aflate la est de oraș a fost luată după ce comandanții militari ucraineni au fost de acord să se retragă „pe poziții mai bine protejate”, a declarat Nazar Voloșin, purtător de cuvânt al grupării de forțe ucrainene din regiune.

Ucrainenii au fost nevoiți să se retragă chiar din această zonă, transformată acum de ruși în ruine. Pentru armata rusă, cucerirea Ceasiv Iar le-ar deschide calea spre Kramatorsk, oraș aflat la 25 de kilometri distanță, unde se află și punctul de comandă al armatei ucrainene din regiune.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Umilință pentru armata lui Putin. Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă și este în mâinile ucrainenilor (presă)

„Fără curent, fără apă, fără gaze”. Zeci de mii de ucraineni au fugit în ultima lună dintr-un oraș-cheie

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Partenerii noștri