Live

Hamas va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Hamas, al cărui lider Yahya Sinwar a fost ucis de armata israeliană, va fi condus temporar de un comitet cu sediul în Qatar, înainte de alegerea unui succesor, au informat luni două surse din cadrul mişcării islamiste palestiniene, relatează Agerpres care citează AFP.

"Abordarea conducerii Hamas este de a nu desemna un succesor al liderului decedat, martirul Yahya Sinwar, înainte de următoarele alegeri" ale mişcării palestiniene programate pentru martie "dacă permit condiţiile", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul Hamas.

Yahya Sinwar, desemnat lider al Hamas după asasinarea lui Ismail Haniyeh în Iran, în iulie, a fost declarat mort joi de armata israeliană, care l-a ucis în sudul Fâşiei Gaza, teritoriu palestinian unde războiul durează de un an.

Comitetul Hamas format din cinci membri, format în august după asasinarea lui Haniyeh, pentru a facilita luarea deciziilor în lumina dificultăţilor de comunicare cu Sinwar în Fâşia Gaza "va prelua conducerea grupului", potrivit sursei.

Acest comitet, cu sediul la Doha, este format din reprezentanţi pentru Gaza (Khalil al-Haya), Cisiordania ocupată de Israel (Zaher Jabareen) şi diaspora (Khaled Meshaal), precum şi pentru Consiliul Consultativ al Shura a Hamas (Mohammed Darwish) şi secretarul biroului politic, mereu anonim din motive de securitate, a continuat sursa.

O altă sursă Hamas a asigurat că conducerea grupului a discutat despre posibilitatea numirii unui lider politic fără a-i anunţa numele, opţiune exclusă.

Citește și

Ce povestește bărbatul în a cărui casă a fost ucis liderul Hamas. „Am locuit acolo timp de 15 ani"

Documente scurse de la Pentagon dezvăluie ceea ce Israel a refuzat mereu să confirme: țara are arme nucleare

Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas Yahya Sinwar, după ce israelienii l-au vânat un an


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”M-a luat puțin valul”. Culturista pe care nimeni nu o crede că nu-și editează pozele a publicat imaginile transformării

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce indică evaluarea SUA scursă online privind planurile Israelului de a ataca Iranul | Analiză BBC

Şapte cetăţeni israelieni, arestaţi pentru spionaj în beneficiul Iranului. „Unul dintre cele mai grave cazuri din ultimii ani”

O supravieţuitoare a atacului Hamas din 7 octombrie s-a sinucis de ziua ei de naştere. „Statul a ucis-o”, acuză fratele ei

Secretarul american al Apărării spune că sistemul antirachetă THAAD este deja „instalat” în Israel

Partenerii noștri