Live

Guvernul israelian își mută ședințele într-un complex subteran secret. Care este motivul

Data publicării:
Benjamin Netanyahu, premierul israelian FOTO: Profimedia Images

Guvernul israelian, condus de premierul Benjamin Netanyahu, îşi va ţine de acum reuniunile într-un loc secret, după ce o dronă lansată Hezbollah a lovit cu aproape zece zile în urmă reşedinţa privată a prim-ministrului din Cezareea.

Canalul de televiziune Kan şi publicaţia online Ynet au confirmat decizia cabinetului, care a intrat în vigoare de luni, relatează EFE, potrivit Agerpres.

În plus, potrivit Ynet, miniştrii nu vor putea să-şi aducă consilierii la reuniuni şi nici nu au voie să vină înarmaţi în noul loc.

În general, reuniunile guvernului israelian aveau loc în biroul lui Netanyahu din Ierusalim sau, după izbucnirea războiului în Fâşia Gaza, la sediul armatei din Tel Aviv.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru EFE că nu cunoaşte locul unde se va desfăşura reuniunea de luni a guvernului.

Ulterior, postul de televiziune i24News, citând serviciul de presă al premierului israelian, a precizat că, din raţiuni de securitate, reuniunea guvernului va avea loc luni într-un complex subteran securizat şi nu la biroul prim-ministrului în Ierusalim, aşa cum se întâmplă de obicei.

Media israeliene au publicat marţea trecută imagini cu pagubele provocate de drona lansată de Hezbollah asupra reşedinţei private a prim-ministrului în Cezareea (centrul Israelului), în urma unui atac revendicat de gruparea şiită la 19 octombrie.

Imaginile arată mai multe geamuri deteriorate de explozia dronei, care nu a reuşit totuşi să afecteze prea mult sticla aparent securizată.

În aceeaşi zi de marţi în care au fost publicate imaginile, Hezbollah a revendicat „responsabilitatea totală, completă şi exclusivă pentru operaţiunea din Cezareea, care a vizat casa criminalului de război şi liderului fascismului sionist Netanyahu”, potrivit declaraţiilor făcute presei de responsabilul cu relaţiile cu presa al grupării şiite, Mohamed Afif.

Premierul israelian a acuzat atunci că Hezbollah a încercat să-i asasineze pe el şi pe soţia sa în atac şi a avertizat că astfel de acte nu vor opri războiul din Liban.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasada Teheranului la București, reacție după bombardamentele Israelului în Iran

Iran vs Israel. Cum au convins SUA statul evreu să-și calibreze răspunsul la atacul din 1 octombrie al Teheranului

Atac israelian asupra unui oraș din sudul Libanului: cel puțin opt oameni au fost uciși și alți 25 răniți

Netanyahu: Riposta Israelului în Iran „şi-a atins toate obiectivele”

Partenerii noștri