Live

Guvernatoarea din Tokyo le recomandă oamenilor să poarte pulover pe gât pentru a face economie la încălzire

Data publicării:
Guvernatoarea orașului Tokyo, Yuriko Koike. Foto: Profimedia

Pentru a se feri de frig, economisind în acelaşi timp bani, guvernatoarea capitalei japoneze, Yuriko Koike, le-a recomandat oamenilor să poarte pulover pe gât.

Yuriko Koike purta și ea o helancă pe sub haină atunci i-a încurajat pe locuitorii din Tokyo să recurgă la haine groase pe timpul iernii, reducând în acelaşi timp facturile la electricitate.

„Încălzirea zonei gâtului are un efect termic. Eu însămi port un pulover pe gât. Și purtarea unei eşarfe vă ţine, de asemenea, de cald. Acest lucru vă va permite să economisiţi energie electrică”, le-a spus Koike jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

„Este una dintre modalităţile de a trece împreună peste perioada dificilă din punct de vedere energetic a iernii”, a spus ea, adăugând că preşedintele francez Emmanuel Macron este un fan al acestui tip de pulover.

La fel ca multe alte ţări, Japonia - care îşi propune să obţină neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 - se confruntă cu o reducere a aprovizionării cu energie de la începutul războiului din Ucraina.

În august, premierul japonez Fumio Kishida a cerut relansarea industriei nucleare a ţării pentru a compensa creşterea preţurilor la energia importată.

Însă o astfel de măsură ar fi probabil dificil de implementat, având în vedere dezastrul nuclear de la Fukushima din 2011, care a dus la închiderea multor reactoare din motive de siguranţă.

Unsprezece ani mai târziu, 10 dintre cele 33 de reactoare nucleare ale Japoniei sunt din nou în funcţiune. Ele nu sunt operaţionale pe tot parcursul anului, iar ţara rămâne puternic dependentă de importurile de combustibili fosili.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Program scurt sau săptămâna de lucru de patru zile la Tokyo, pentru a crește natalitatea și timpul petrecut în familie

Sake, „darul divin” al Japoniei, a fost inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității

Partenerii noștri