Live

Germania va oferi Ucrainei încă un sistem Patriot și 500 de milioane de euro

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a anunțat, vineri, la întrunirea NATO de la Praga, că Germania va contribui cu încă un sistem de rachete Patriot și o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro pentru apărarea aeriană a Ucrainei.

„În NATO susținem principiul «unul pentru toți, toți pentru unul». Agresiunea brutală a lui Putin împotriva Ucrainei și provocările sale la frontierele externe ale UE și NATO necesită unitatea noastră de nezdruncinat.

Dreptul internațional este fără echivoc: statele atacate nu au doar dreptul de a-și apăra teritoriul, ci și datoria de a-și proteja cetățenii. Sprijinul nostru militar pentru Ucraina este în conformitate cu aceste principii.

Consolidarea apărării aeriene a Ucrainei rămâne crucială. Germania contribuie cu încă un sistem Patriot și cu o sumă suplimentară de 500 de milioane de euro. Împreună, trebuie să ne menținem sprijinul și angajamentul ferm”, a declarat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, la întrunirea NATO din Praga, scrie biroul guvernamental de Externe pe X.

Berlinul permite armatei de la Kiev să folosească armele germane pentru a ataca ținte militare din Rusia, în urma unei decizii similare a SUA.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În Germania a fost aprobat „apostroful idiotului”. Anunțul a fost urmat de un val de ironii și critici

Cum se pregătește NATO de un eventual război. Alianța a stabilit „capacitățile minime necesare” pentru a face față Rusiei (Die Welt)

Armata misterioasă care a luptat în cea mai veche bătălie din Europa. Ce detalii dezvăluie rămășițele umane descoperite de arheologi

Adriean Videanu e „pensionarul” prins pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Explicația dată de fostul ministru

Partenerii noștri