Live

Franţa vrea să ajute la reconstruirea spitalului de copii din Kiev, distrus de rachetele rusești

Data publicării:
Spitalul „Ohmadit” este cel mai mare spital de copii din Kiev. Foto: X

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat joi „emoţia puternică” faţă de omologul său ucrainean Volodimir Zelenski după recentele atacuri ale Rusiei asupra Ucrainei şi a spus că Franţa este gata să ajute la reconstrucția spitalul de copii din Kiev distrus de rachetele rusești.

În cadrul unei întrevederi între cei doi lideri în marja summitului NATO de la Washington, Emmanuel Macron „a condamnat cu cea mai mare fermitate aceste atacuri inacceptabile, împotriva unor ţinte civile şi în special împotriva spitalului pediatric din Kiev, şi a spus că Franţa este pregătită să ofere sprijinul necesar pentru reconstrucţia acestui spital atât de important pentru ucraineni”, a transmis Palatul Elysee într-un comunicat preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Loviturile au ucis peste 40 de persoane şi au devastat luni cel mai mare spital de copii din Ucraina.

Atacul asupra spitalului de copii Ohmadit a venit ca un şoc pentru ţară, care este supusă unor bombardamente ruseşti de mai bine de doi ani, şi pentru aliaţii săi.

Emmanuel Macron a reafirmat, de asemenea, „hotărârea Franţei de a continua să sprijine Ucraina atât timp cât este necesar şi intens pentru a învinge în războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina”.

El a exprimat, de asemenea, „angajamentul Franţei de a depune eforturile diplomatice necesare, împreună cu întreaga comunitate internaţională, pentru a realiza o pace justă şi durabilă, în conformitate cu drepturile legitime ale Ucrainei şi principiile fundamentale ale dreptului internaţional”, în urma Summitului pentru pace Ucraina desfăşurat în Elveţia în iunie.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: Incendiu puternic și cel puțin 30 de persoane rănite, între care trei copii

Cum se ascund oligarhii ruși sancționați de UE pe Riviera Franceză. Totul ține de bani pe Coasta de Azur (Politico)

Rusia amenință din nou Occidentul și Ucraina cu distrugerea Kievului. Medvedev: Asta va fi tot. Un punct distrus, gri

Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda

Partenerii noștri