Live

Fostul rege al Belgiei a fost obligat să recunoască un copil după un test ADN

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Agerpres

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei a recunoscut oficial că este tatăl biologic al unei femei care s-a născut în urma unei aventuri amoroase, după ce a fost forțat să facă un test ADN.

Fostul monarh în vârstă de 85 de ani a recunoscut că este tatăl biologic al lui Delphine Boël, o artistă de 51 de ani, după mai bine de 10 ani, potrivit BBC NEWS.

Fostul rege, care a abdicat în 2013, a transmis într-un comunicat că a dorit „să pună capăt acestei proceduri dureroase, cu onoare și demnitate”.

În 2013, Boël a susținut public pentru prima dată faptul că Albert al II-lea este tatăl său. După ce a abdicat în favoarea fiului său, actualul rege Philippe, nu a mai beneficiat de imunitate legală, iar Boel a reluat procedurile pentru a demonstra că acesta este tatăl ei.

Mama artistei este baroneasa Sybille de Selys Longchamps, o aristocrată belgiană căsătorită cu un industriaș bogat. Când Boel avea nouă ani, ea și mama sa s-au mutat în Marea Britanie. Boël a studiat în Marea Britanie și Elveția, apoi a făcut Facultatea de design și arte la Londra.

În același comunicat transmis presei, fostul monarh a mai spus că procedura de stabilire a paternității nu a respectat „viețile private” ale persoanelor implicate. Acesta a adăugat că există „argumente legale” pentru care faptul de a fi tată biologic nu înseamnă că el este „tată legal”.

În prezent, Boël, în calitate de fiică a lui Albert al II-lea, are dreptul să preia legal titlul de prințesă regală și să primească o parte din moștenire la moartea fostului monarh.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”, de nerecunoscut: transformare radicală! ”Nu poate fi ea” / ”Incredibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vizita Papei în Belgia. De Croo a cerut Bisericii Catolice să recunoască abuzurile sexuale comise de clerici și să ia „măsuri concrete”

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Autocarele mâniei. Ungaria enervează iar cu planurile de a trimite la Bruxelles solicitanţii de azil care vin la graniţa sa cu Serbia

„O catastrofă”: Aproape 1.200 de ferme afectate în Belgia din cauza unei boli care se răspândește în rândul oilor, vacilor și caprelor

Partenerii noștri