Live

Fiul prințesei moștenitoare a Norvegiei este acuzat că și-a lovit iubita. A fost arestat și riscă să stea un an în închisoare

Data actualizării: Data publicării:
Marius Borg Høiby, fiul prințesei moștenitoare a Norvegiei, Mette-Marit. Foto: Profimedia

Familia regală norvegiană este zguduită de un scandal, după ce fiul prințesei moștenitoare Mette-Marit a fost acuzat că și-a agresat fizic iubita și a amenințat-o.

Marius Borg Høiby, fiul lui Mette-Marit dintr-o relație mai veche, ar putea fi condamnat la un an de închisoare, pentru acuzații de vătămare corporală și vătămare penală.

Tânărul în vârstă de 27 de ani a stat 30 de ore în custodia poliției, după ce o femeie a susținut că a atacat-o într-un apartament din Oslo.

Autoritățile norvegiene au declarat că fiul vitreg al prințesei nu s-a opus arestării.

Potrivit presei locale, polițiștii care au fost chemați la locul agresiunii au găsit apartamentul „parțial distrus”.

„Høiby are o relație cu femeia care a fost supusă abuzului fizic. Poliția nu deține informații că femeia ar fi suferit răni grave, dar în cadrul anchetei va stabili amploarea rănilor victimei”, a spus poliția într-un comunicat oficial.

Potrivit revistei norvegiene Se og Hø, poliția ar deține și înregistrări în care tânărul „amenință să ardă hainele și bunurile fetei”.

Høiby a fost recunoscut oficial ca membru al familiei regale când mama sa s-a căsătorit cu prințul moștenitor Haakon, dar nu are niciun rol oficial.

El a renunțat oficial la îndatoririle regale la vârsta de 20 de ani și acum lucrează ca mecanic de motociclete. A rămas însă în atenția presei datorită stilului său de viață controversat.

Vestea arestării sale a întârziat deplasarea mamei sale la Paris pentru a urmări sportivii norvegieni la Jocurile Olimpice. Mette-Marit urma să sosească în capitala Franței împreună cu soțul ei, prințul moștenitor Haakon, dar a rămas în țară.

Când prințul Haakon a ajuns singur la Paris, el a declarat pentru presa norvegiană că este o „chestiune gravă”, dar a refuzat să facă alte comentarii.

Haakon și Mette-Marit s-au căsătorit în 2001, după ce s-au cunoscut la un festival rock din Norvegia, când Høiby avea patru ani. Cuplul regal mai are doi copii - prințesa Ingrid Alexandra, în vârstă de 20 de ani, și prințul Sverre Magnus, de 18 ani.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima ţară care are mai multe maşini electrice decât pe benzină

Niveluri ridicate de cesiu radioactiv detectate de Norvegia lângă frontiera cu Rusia, din zona arctică. Care poate fi sursa

Un bărbat a fost dat dispărut de familie, după zece ani de când a anunțat că pleacă în Norvegia

Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Partenerii noștri