Live

Femeia de la care a pornit scandalul care zguduie Casa Regală belgiană. Ce cere acum, după ce fostul rege a recunoscut că este tatăl ei

Data publicării:
Delphine Boël FOTO: Profimedia Images

Fiica provenită dintr-o relație extraconjugală a fostului rege belgian Albert al II-lea speră că instanța îi va acorda aceleași drepturi și titluri pe care le au și copiii legitimi ai tatălui ei.

Artista Delphine Boël, în vârstă de 52 de ani, și-a prezentat cazul la Curtea de Apel din Bruxelles, potrivit BBC NEWS.

Regele Albert a recunoscut, în cele din urmă, că este tatăl Delphinei Boël în ianuarie, anul acesta, după ce a dus o luptă de peste 10 ani împotriva cererii de acordare a paternității pe care aceasta a înaintat-o în instanță.

Mama artistei, baroneasa Sybille de Selys Longchamps, susține că a avut o aventură de 18 ani cu Albert, înainte ca acesta să fie rege.

Zvonurile despre un copil nelegitim au apărut pentru prima dată în 1999, într-o biografie neautorizată despre soția lui Albert, regina Paola, provocând la acea dată un scandal uriaș în Belgia.

Delphine Boël a afirmat public pentru prima dată că regele Albert este tatăl ei biologic în timpul unui interviu din 2005, dar a deschis procedurile judiciare abia după ce acesta a abdicat.

Avocatul femeii a declarat că solicită instanței să-i acorde aceleași drepturi pe care le au și ceilalți trei copii ai lui Albert, Philippe, acum rege al Belgiei, prințul Laurent și prințesa Astrid.

Poziția lui Delphine nu este că vrea sau nu vrea să fie prințesă”, a spus avocatul Marc Uyttendaele. „Nu vrea să fie un copil „la ofertă”, vrea să aibă exact aceleași privilegii, titluri și drepturi ca frații și sora ei”, a mai spus avocatul.

Unele surse apropiate Casei Regale sugerează că și copiii ei ar fi eligibili pentru un titlu regal dacă instanța se va pronunța în favoarea ei. Avocatul lui Albert spune, însă, că i se poate da titlul de „prințesă” numai prin decret regal, nu de către o instanță.

Baroneasa Longchamps spune că aventura cu atunci prințul Albert de Liège a durat între 1966 și 1984, iar el a fost prezent în viața fiicei lor.

După moartea fratelui său mai mare, în 1993, Albert a urcat pe tron ​​în mod cu totul neașteptat. A fost rege până în iulie 2013, când și-a anunțat abdicarea, invocând motive de sănătate, și a fost urmat de fiul său, Philippe. Albert, acum de 86 de ani, s-a opus ordinelor judecătorești de a fi supus testelor ADN până când a fost amenințat cu amenzi zilnice de 5.000 de euro pentru refuz.

În ianuarie, el a anunțat că a acceptat-o ​​pe Delphine Boël drept al patrulea copil al său, după ce „a aflat rezultatele testelor ADN”. Avocatul acesteia a declarat la momentul respectiv că recunoașterea paternității a fost o „ușurare” pentru ea. „Viața ei a fost un coșmar lung din cauza acestei căutări a identității", a declarat el pentru televiziunea RTL.

Belgia are o monarhie constituțională în care regele joacă un rol în mare parte ceremonial.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Doi muncitori români din Belgia au aruncat în aer din greșeală apartamentul pe care îl renovau

Vizita Papei în Belgia. De Croo a cerut Bisericii Catolice să recunoască abuzurile sexuale comise de clerici și să ia „măsuri concrete”

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Partenerii noștri