Live

Emmanuel Macron cade în sondaje, după decizia de a dizolva Parlamentul : "Un om singur care nu ascultă nimic", "un copil"

Data actualizării: Data publicării:
Popularitatea lui Emmanuel Macron a ajuns la unul dintre cele mai scăzute niveluri din 2017. Sursa foto: Profimedia Images

Cota de popularitate a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, s-a prăbuşit cu cinci puncte în iunie faţă de luna mai, 26% dintre francezi fiind mulţumiţi de acţiunile sale, iar cota de popularitate a premierului Gabriel Attal a scăzut cu patru puncte, la 41%, potrivit unui sondaj Ifop pentru Le Journal du Dimanche.

Potrivit sondajului, care a fost realizat după decizia şefului statului de a dizolva Adunarea Naţională, popularitatea sa a ajuns la unul dintre cele mai scăzute niveluri din 2017. El atinsese o cotă similară în timpul reformei pensiilor din 2023, la fel și în timpul crizei "vestelor galbene" din toamna lui 2018.

Macron: „de neînțeles”, „necugetat”, „iresponsabil”

"Trei cuvinte revin mereu în rândul a 95% dintre cei chestionaţi cu privire la dizolvare: "de neînțeles", "necugetat", "iresponsabil"", a declarat şeful Ifop, Frédéric Dabi.

Preşedintele ar fi pierdut o parte din respectul pe care funcţia sa i-l conferea în mod natural, iar francezii nu mai au o părere foarte bună despre el: "este capcana machiavelică a unui om mic, departe de preocupările francezilor", "complet nebun", "un om singur care nu ascultă nimic", "un copil".

Căderea este vizibilă în special în rândul electoratului său: a pierdut 7 puncte în rândul susţinătorilor Renaşterii şi 11 puncte în rândul votanţilor săi din primul tur din 2022.

Premierul Gabriel Attal şi-a văzut, de asemenea, popularitatea în scădere, dar rămâne la un nivel mult mai ridicat decât cel al şefului statului.

Sondajul a fost realizat pe internet în perioada 12-20 iunie 2024 pe un eşantion reprezentativ de 1992 de persoane cu vârsta de 18 ani şi peste. Marja de eroare este cuprinsă între 1 şi 2,2 puncte.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mbappe este îngrijorat de rezultatele extremei drepte la alegerile din Franța. ”Au fost catastrofale, trebuie acționat”

Sondaj INSCOP pentru prezidențiale: Geoană ocupă primul loc, urmat de Ciolacu, Lasconi și Șoșoacă. Cum arată scenariile pentru turul II

Europenii vor ca Ucraina să fie ajutată în continuare. Cum cred că se va încheia războiul (sondaj)

Problema de 91 de trilioane de dolari care amenință întreaga planetă. Vor fi „costuri foarte serioase pentru economie și societate”

Partenerii noștri