Live

Elevii din Rusia vor primi de două ori mai multă propagandă în noul an școlar

Data publicării:
Numărul orelor dedicate propagandei s-a dublat în Rusia. Foto: Profimedia Images

Numărul total al orelor dedicate „propagandei ideilor Kremlinului” din școlile rusești se va dubla în acest an și va ajunge la 1300, relevă o analiză a Agenstvo. Kremlinul și-a intesificat campania de dezinformare, după declanșarea războiului din Ucraina. 

Publicația a făcut o analiză și a pus cap la cap toate orele în care se găsește propagandă prin poziția Kremlinului în legătură cu cele mai diverse subiecte, de la istorie, la războiul din Ucraina și „valorile corecte”. După aceasta, jurnaliștii au calculat și cât din totalul programei școlare din clasa a 11 revine propagandei.

Spre exemplu, „propaganda ideilor Kremlinului” se regăsește în diverse materii, cum ar fi „Discuții despre ce contează”, „Bazele securității și apărării Patriei”, „Istoria” sau „fundamentele culturii spirituale și morale a popoarelor din Rusia.

Conform acestor calcule, în anul școlar 2024/2025 vor fi prezente peste 1300 de ore dintr-un total de 11.000.

Din materialul realizat de jurnaliștii ruși reiese că ponderea orelor de predare utilizate pentru promovarea ideilor Kremlinului, în cazul cursurilor universitare, va fi de aproximativ 12%.

Autoritățile ruse au recomandat școlilor să-și concetreze lecțiile pe istorii despre structura puterii politice din Rusia, pe „valorile familiilor numeroase” și pe „ideologiile distructive ale Occidentului”

Editor : Alexandru Rotaru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Partenerii noștri