Live

După pierderile grele suferite la Bahmut, grupul Wagner vrea să recruteze 30.000 de luptători în două luni

Data publicării:
Evgheni Prigojin, la înmormântarea unui mercenar din grupul Wagner. Foto: Profimedia

Grupul de mercenari Wagner vrea să recruteze 30.000 de luptători până la jumătatea lunii mai, a anunțat fondatorul grupului, Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, citat de Reuters.

Prigojin a susținut, într-un mesaj pe Telegram, că centrele de recrutare ale Wagner, deschise în 42 de orașe rusești, angajează în medie 500-800 de persoane pe zi.

El nu a oferit însă nicio dovadă pentru aceste cifre, pe care Reuters nu le-a putut verifica în mod independent.

Mercenarii lui Prigojin au suferit pierderi grele în luptele pentru orașul ucrainean Bahmut, care rezistă de aproape un an, în cea mai lungă şi sângeroasă bătălie a invaziei ruse în Ucraina.

În ianuarie, SUA estimau că Wagner avea aproximativ 50.000 de luptători în Ucraina. Printre aceștia sunt și 40.000 de deținuți pe care Prigojin i-a recrutat din închisorile ruseşti, cu promisiunea că vor fi grațiați dacă supravieţuiesc şase luni în luptă.

Oficialii ucraineni spun că aproximativ 30.000 dintre luptătorii grupării Wagner au dezertat sau au fost ucişi sau răniţi în lupte. Cifra nu a putut fi verificată însă în mod independent.

Prigojin susține că recrutările merg mai bine decât se aştepta şi că cei care se înscriu sunt într-o formă fizică mai bună decât deținuții recrutați din închisori.

„Până la jumătatea lunii mai, intenţionăm să creştem numărul de luptători din unităţile noastre cu aproximativ 30.000”, a spus „Bucătarul lui Putin”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul ungar de Externe: ”Întreaga Europă face afaceri cu ruşii, dar sunt mulţi care neagă asta”. Care sunt ale Ungariei

Planul rușilor până la iarnă: lovituri asupra instalaţiilor nucleare din Ucraina. Serviciile secrete ucrainene știu ce va fi vizat

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

„Am fost torturat 11 luni în gulagul lui Putin”: Cum a supraviețuit un deținut politic în cele mai dure închisori din Rusia

Partenerii noștri