Live

Video Două avioane s-au ciocnit în zbor la un show aviatic din Portugalia. Unul dintre piloți a murit

Data publicării:
Două avioane s-au ciocnit în zbor la un show aviatic. Foto: Profimedia Images.

Un pilot a murit şi un altul a fost rănit, duminică, într-o coliziune între două avioane de mici dimensiuni care participau la o paradă aeriană pe aeroportul din Beja, în sudul Portugaliei, au anunţat forţele aeriene portugheze.

Cele două avioane „au fost victime ale unui accident în timpul unei demonstraţii aeriene” la care participau şase aparate de zbor, la puţin timp după 16.00, în timpul Beja Air Show, au precizat forţele aeriene portugheze într-un comunicat.

În urma acestei coliziuni, o persoană cu cetăţenie spaniolă a murit. O purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că este vorba despre un pilot al unuia dintre avioanele intrate în coliziune.

Un pilot de naţionalitate portugheză a fost şi el rănit uşor, potrivit armatei. „El a beneficiat de îngrijiri de urgenţă înainte de a fi transportat la spitalul din Beja”, oraş de 25.000 de locuitori din sudul ţării, mai transmit autoritățile portugheze.

Potrivit armatei, cele şase avioane aparţineau unei formaţii de acrobaţi intitulată „Yak Stars”, formată din piloţi spanioli şi portughezi. Avioanele intrate în coliziune sunt Yakovlev Yak-52, un model de avion sovietic de antrenament şi acrobaţii.

Într-o înregistrare video publicată pe reţelele sociale, poate fi văzut grupul de şase avioane făcând o demonstraţie la câteva zeci de metri de sol. Unul dintre avioane se înalţă şi pare să atingă un alt aparat, înainte de a se prăbuşi într-un nor de fum.

Avionul prăbuşit a căzut „în afara perimetrului bazei aeriene”, în timp ce al doilea aparat a reuşit să aterizeze pe pista aeroportului. Accidentul nu a provocat „victime la sol printre persoanele care asistau la eveniment”.

Potrivit site-ului Beja Air Show, formaţia „Yak Stars” participa la această paradă împreună cu în jur de treizeci de grupuri de acrobaţi venite din diferite ţări ale Europei. Organizatorii au prezentat-o drept „cea mai mare echipă civilă de acrobaţi din sudul Europei”. Show-ul aviatic, care a început sâmbătă, a fost imediat întrerupt după accident.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aeronavele civile din întreaga lume primesc semnale GPS false, din cauza războiului electronic din zonele de conflict. Cazuri stranii

Cel puțin 24 de persoane au murit din cauza inundațiilor din Europa. Șapte persoane au murit din cauza viiturilor în România

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Cum se văd din satelit zecile de incendii de pădure din Portugalia. Cel puțin șapte oameni au murit, mii de pompieri luptă cu flăcările

Partenerii noștri