Live

Donald Trump i-a adresat cuvinte dulci dictatorului Kim Jong Un în discursul său la Convenția Republicană: „Cred că-i lipsesc”

Data publicării:
Donald Trump și Kim Jong-un în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, în 2019. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a spus, joi, în discursul său din ultima zi a Convenției Naționale Republicane că crede că „îi lipsește” dictatorului nord-coreean, Kim Jong Un, cu care a avut o relație bizară pe vremea când era președinte, oscilând de la amenințări și insulte până la admirație și scrisori cu „cuvinte dulci”. „Și lui i-ar plăcea să revin”, a spus fostul președinte, referindu-se la dictatorul de la Phenian.

„Adversarii noştri au moştenit o lume pașnică şi au transformat-o într-o planetă în război”, a declarat Trump în discursul său de joi, în ultima zi a Convenţiei Partidul Republican. „Şi lui i-ar plăcea să revin. Cred că-i lipsesc, dacă vreţi să ştiţi”, a declarat fostul președinte neofascist referindu-se la dictator. „Mă înţeleg bine cu el”, a spus el.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un în trei rânduri în timpul preşedinţiei sale, fără să ajungă la vreun acord cu Coreea de Nord. El a promis că, în cazul în care revine la Casa Albă, Coreea de Nord, stat nuclear, nu va mai lansa rachete.

Candidatul republican a denunţat, în acest discurs de peste o oră şi jumătate, o lume care, în opinia sa, stă „pe marginea celui de-Al Treilea Război Mondial”.

„Există o criză internaţională cum lumea rar a cunoscut (...), războiul face ravagii în Europa, în Orientul Mijlociu, un spectru tot mai mare al conflictului planează asupra Taiwanului, Coreei, Filipinelor şi întregii Asii”, a continuat el.

Trump vorbit de perioada mandatului său, calificând-o drept perioada în care „nu aveam războaie” şi a promis să „restabilească pacea, stabilitatea şi armonia în întreaga lume”. Minciunile lui Trump se lovesc, însă, de realitate - pe parcursul președinției sale, SUA a lansat lovituri în Orientul Mijlociu - în Siria și Yemen, a escaladat puternic loviturile cu drone și a dus lumea occidentală aproape de un război cu Iranul prin lovitura în care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani. În plus, Trump nu a retras trupele americane din Afganistan, deși a promis acest lucru în campania din 2016.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A apărut alături de o tânără cu 51 de ani mai mică și internetul a ”explodat”. Care e, de fapt, adevărul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mike Johnson a fost reales președinte al Camerei Reprezentanților, după un vot care a arătat diviziuni între republicanii lui Trump

Avertisment din SUA. Şapte tipuri de cancer sunt legate de consumul de alcool

Vortexul polar se extinde în SUA. Roxana Bojariu, climatolog: Este atipică această furtună de iarnă, acest ciclon extratropical

Zelenski: Donald Trump poate fi decisiv în războiul din Ucraina. El ne poate ajuta să-l oprim pe Putin

Partenerii noștri