Live

Donald Trump i-a adresat cuvinte dulci dictatorului Kim Jong Un în discursul său la Convenția Republicană: „Cred că-i lipsesc”

Data publicării:
Donald Trump și Kim Jong-un în timpul întâlnirii celor doi lideri la Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, în 2019. Foto: Profimedia Images

Donald Trump a spus, joi, în discursul său din ultima zi a Convenției Naționale Republicane că crede că „îi lipsește” dictatorului nord-coreean, Kim Jong Un, cu care a avut o relație bizară pe vremea când era președinte, oscilând de la amenințări și insulte până la admirație și scrisori cu „cuvinte dulci”. „Și lui i-ar plăcea să revin”, a spus fostul președinte, referindu-se la dictatorul de la Phenian.

„Adversarii noştri au moştenit o lume pașnică şi au transformat-o într-o planetă în război”, a declarat Trump în discursul său de joi, în ultima zi a Convenţiei Partidul Republican. „Şi lui i-ar plăcea să revin. Cred că-i lipsesc, dacă vreţi să ştiţi”, a declarat fostul președinte neofascist referindu-se la dictator. „Mă înţeleg bine cu el”, a spus el.

Donald Trump s-a întâlnit cu Kim Jong Un în trei rânduri în timpul preşedinţiei sale, fără să ajungă la vreun acord cu Coreea de Nord. El a promis că, în cazul în care revine la Casa Albă, Coreea de Nord, stat nuclear, nu va mai lansa rachete.

Candidatul republican a denunţat, în acest discurs de peste o oră şi jumătate, o lume care, în opinia sa, stă „pe marginea celui de-Al Treilea Război Mondial”.

„Există o criză internaţională cum lumea rar a cunoscut (...), războiul face ravagii în Europa, în Orientul Mijlociu, un spectru tot mai mare al conflictului planează asupra Taiwanului, Coreei, Filipinelor şi întregii Asii”, a continuat el.

Trump vorbit de perioada mandatului său, calificând-o drept perioada în care „nu aveam războaie” şi a promis să „restabilească pacea, stabilitatea şi armonia în întreaga lume”. Minciunile lui Trump se lovesc, însă, de realitate - pe parcursul președinției sale, SUA a lansat lovituri în Orientul Mijlociu - în Siria și Yemen, a escaladat puternic loviturile cu drone și a dus lumea occidentală aproape de un război cu Iranul prin lovitura în care a fost asasinat generalul iranian Qasem Soleimani. În plus, Trump nu a retras trupele americane din Afganistan, deși a promis acest lucru în campania din 2016.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Ce făcea Trump cu câteva secunde înainte ca împușcăturile să răsune din nou în jurul lui. Filmul evenimentelor

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Partenerii noștri