Live

Donald Trump e furios pe Google și amenință cu procese: „Dezvăluie doar povești bune despre tovarășa Kamala Harris”

Data publicării:
Foto: Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale SUA / Sursa foto: Profimedia Images

Donald Trump promite că va cere Departamentului de Justiție să urmărească acuzații penale împotriva Google, dacă va fi reales președinte. Republicanul se plânge că rezultatele pe motorul de căutare o favorizează în mod nedrept pe Kamala Harris și afișează povești negative despre el, conform The Guardian.

Donald Trump a amenințat vineri că va cere ca Departamentul de Justiție să urmărească acuzații penale împotriva Google dacă este ales președinte, susținând că motorul de căutare afișează pe nedrept doar articole cu știri negative despre el, dar nu și pentru adversarul său electoral din 2024, Kamala Harris.

Plângerea este doar cea mai recentă amenințare din campania electorală a lui Trump, dintr-un șir de promisiuni de răzbunare ca răspuns la inamicii reali sau percepuți și a venit, ca de obicei, printr-o postare pe Truth Social.

S-a stabilit că Google a folosit ilegal un sistem de dezvăluire și afișare numai a poveștilor proaste despre Donald J Trump, unele inventate în acest scop, în timp ce, în același timp, dezvăluie doar povești bune despre tovarășa Kamala Harris”, a spus Trump în postare.

Aceasta este o ACTIVITATE ILEGALĂ și sperăm că Departamentul de Justiție îi va urmări penal pentru această interferență flagrantă a alegerilor. Dacă nu, și sub rezerva Legilor țării noastre, voi cere urmărirea lor în justiție, când voi câștiga alegerile și voi deveni președinte al Statelor Unite”, a mai scris Trump pe rețeaua socială.

Google a transmis că nu manipulează rezultatele căutării în beneficiul unei anumite părți. „Ambele site-uri web de campanie apar în mod constant în partea de sus a Căutării pentru interogări de căutare relevante și comune”, a spus compania într-un comunicat.

Cu toate acestea, conservatorii s-au plâns de mult timp că rezultatele căutării Google îi favorizează în mod nedrept pe democrați. Centrul de Cercetare Media de dreapta, care se autoproclamă un organ de supraveghere a media pentru conservatori, a emis anterior rapoarte care susțin că Google i-a ajutat pe democrați.

De asemenea, campania lui Trump s-a plâns cu amărăciune de campania Harris folosind funcția „sponsorizată” din rezultatele căutării Google pentru a promova o acoperire pozitivă a știrilor de la magazine, inclusiv The Guardian, dar cu titluri rescrise de campanie pentru a o favoriza pe Harris.

Luna aceasta, Trump a amenințat într-o altă postare pe Truth Social că va depune acuzații penale împotriva oricăror avocați, donatori, agenți politici și a unei serii de alte persoane despre care crede că s-au implicat în presupuse fraude electorale împotriva lui, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

În cadrul unei conferințe de presă de joi, Trump a spus că fostul președinte al Camerei, Nancy Pelosi, ar trebui să fie urmărită penal pentru că nu a împiedicat atacul din 6 ianuarie la Capitoliul, care a fost cauzat de revoltele propriilor susținători pentru a opri transferul pașnic al puterii după alegerile din 2020.

Și vineri, la un miting de campanie din Michigan, Trump a cerut un procuror general „într-un teritoriu republican” să îi investigheze pe Pelosi și pe soțul ei pentru că sunt informații că ar fi vândut acțiuni Visa înainte ca Departamentul de Justiție să introducă un proces antitrust împotriva companiei de carduri de credit. 

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Inamicii SUA, în dezacord privind lupta pentru Casa Albă. Cum se împart între Harris și Trump și ce strategii au

Trump și Zelenski s-au întâlnit, în sfârșit. Fostul președinte american a declarat că dorește „o înțelegere corectă pentru toată lumea”

După adidași, biblii și monede, Donald Trump lansează și o colecție de ceasuri în campania electorală. Cât costă ceasul Trump

Donald Trump anunță că se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski. „El înțelege că Harris nu va fi capabilă să rezolve războiul”

Partenerii noștri