Live

Donald Trump anunță că lunea viitoare îi va da ”un interviu important” lui Elon Musk

Data publicării:
Elon Musk, patronul rețelei X. Foto/ Profimedia Images

Candidatul republican la prezidențiale americane din noiembrie, fostul președinte Donald Trump, a anunțat că va fi intervievat luni seară de Elon Musk, miliardarul care conduce Tesla și SpaceX, anunță CNBC.

Discuția planificată a fostului președinte cu Musk are loc după ce candidatul democrat la Președinție și vicepreședintele Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept coechipier în cursa pentru Casa Albă.

De asemenea, urmează dezvăluirii unor investigații privind un comitet de acțiune politică care îl susține pe Trump și pe care Musk spune că l-a creat.

"LUNI seară voi face un interviu important cu ELON MUSK - Detaliile vor urma!" a scris Trump într-o postare pe Truth Social, rețeaua socială pe care a creat-o. 

CNBC precizează că a solicitat comentarii din partea lui Musk.

Luni, Comisia electorală din Carolina de Nord a declarat pentru CNBC că a deschis o investigație privind America PAC, un comitet de acțiune politică pe care Musk a declarat că l-a creat, după ce a primit o plângere conform căreia grupul colecta date personale de la utilizatorii site-ului și nu îi ajuta pe utilizatori să se înregistreze la vot, așa cum a promis.

Practicile America PAC, care sprijină candidatura lui Trump, sunt, de asemenea, urmărite de biroul procurorului general din Carolina de Nord și de secretarul de stat din Michigan.

Musk este, de asemenea, proprietarul companiei de social media X, care era cunoscută anterior sub numele de Twitter. Trump a fost ani de zile un utilizator avid de Twitter înainte ca site-ul să îi interzică contul pentru că a incitat o mulțime de susținători ai săi la revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul Statelor Unite.

Interdicția a fost ridicată după ce Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

În ciuda acestui fapt, Trump folosește Truth Social pentru mesajele sale din social media. Compania este deținută de Trump Media, o companie tranzacționată public al cărei acționar majoritar este fostul președinte.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lodovic Orban: Va fi o tulburare majoră în PNL după aceste alegeri, din cauza rezultatului catastrofal

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Sondaj INSCOP pentru prezidențiale: Geoană e pe primul loc, urmat de Ciolacu, Lasconi și Șoșoacă. Scenariile pentru turul II

Partenerii noștri