Live

Doar jumătate dintre cei 97 ostatici israelieni din Gaza mai sunt în viață. Vestea a venit de la premierul Netanyahu

Data publicării:
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului. Foto: Profimedia

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a adus vestea tragică duminică, în cadrul unei reuniuni cu ușile închise a Comisiei pentru afaceri externe și apărare a Knessetului (Parlamentul israelian). Prim-ministrul le-ar fi spus parlamentarilor că doar jumătate dintre cei 97 de ostatici reținuți de mișcarea teroristă Hamas în Gaza începând cu 7 octombrie 2023 sunt în viață, informează Times of Israel.

„Conform informațiilor pe care le deținem, jumătate dintre ostaticii din Gaza sunt în viață”, ar fi declarat el, citat de postul de radio al Armatei, Galei Tzahal.

Potrivit unor scurgeri de informații anterioare de la aceeași reuniune, Netanyahu a negat, de asemenea, că ar fi stat în calea unui acord privind ostaticii, acuzând mișcarea Hamas că a cerut numeroase revizuiri ale draftului de acord de încetare a focului propus.

Netanyahu a spus că informațiile provind din surse ale serviciilor secrete.

În Gaza există 101 ostatici israelieni, patru dintre aceștia fiind ținuți captivi de mai mulți ani, în urma unor operațiuni de răpire care s-au petrecut anterior atacului masiv lansat de Hamas în Israel la 7 octombrie anul trecut. În urma atacului fără precedent al Hamas, comandourile palestiniene au luat ostatice 251 de persoane și au ucis alte 1.200 în comunități din sudul Israelului.

 

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Marele trădător al Ucrainei”, gest care a produs revoltă la Kiev: ”Ești un câine rus! Ține minte, părinții tăi locuiesc aici”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vasul vechi de circa 4.000 de ani, spart de un copil de patru ani, a fost restaurat. Mesajul transmis de muzeu băiețelului

„Există vreun loc sigur?” Întrebarea locuitorilor din Beirut după confruntările mai intense dintre Israel și Hezbollah

Hezbollah anunță moartea a încă unui comandant. Nordul Israelului este atacat cu rachete

De ce lanțul de aprovizionare global ar putea fi compromis după atacurile cu pagere și walkie-talkie-uri capcană din Liban și Siria

Partenerii noștri