Live

Departamentul de Stat SUA le cere americanilor să nu meargă în Bangladesh, din cauza violențelor de stradă

Data publicării:
Proteste în Bangladesh. Foto: Profimedia Images

Departamentul de Stat al Statelor Unite i-a sfătuit pe cetățenii americani să nu călătorească în Bangladesh şi a anunţat că va începe repatrierea unor diplomaţi şi a familiilor acestora din ţara cuprinsă de tulburări civile.

„Călătorii nu trebuie să meargă în Bangladesh din cauza tulburărilor civile în curs (în capitala) Dacca”, a declarat diplomaţia americană într-un aviz care întăreşte sfatul său de a „reconsidera călătoria” emis mai devreme în cursul zilei.

Departamentul de Stat autorizează plecarea voluntară a angajaţilor guvernamentali americani neesenţiali şi a membrilor familiei lor, precizează avizul, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Cel puţin 133 de persoane au fost ucise săptămâna aceasta în Bangladesh, unde manifestaţiile sunt aproape zilnice de la începutul lui iulie pentru a cere eliminarea unui sistem de cote care rezervă mai mult de jumătate din posturile în serviciul public unor grupuri specifice, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Soldaţii patrulează în oraşele din Bangladesh pentru a reprima agitaţia tot mai mare, poliţiştii trăgând cu muniţie reală împotriva protestatarilor care au sfidat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii instaurată de guvern.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Venezuela pretinde că a arestat un luptător american Navy SEAL implicat într-o „operațiune CIA” de asasinare a lui Maduro

Discuțiile dintre Keir Starmer și Joe Biden lasă Ucraina fără un răspuns clar cu privire la rachetele Storm Shadow

Partenerii noștri