De frica variantei Omicron, Olanda închide școlile cu o săptămână înainte de Crăciun și prelungește restricțiile până în ianuarie
Olanda închide școlile primare de săptămâna viitoare și prelungește restricțiile anti-Covid până în data de 14 ianuarie, ca măsură împotriva răspândirii variantei Omicron.
Şcolile se vor închide din 20 decembrie, cu o săptămână înainte de începerea sărbătorilor de Crăciun, deoarece copiii, în rândul cărora sunt cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, i-ar putea infecta pe membrii vârstnici ai familiei, a declarat premierul Rutte, în cadrul unei conferinţe de presă la Haga, conform Agerpres.
„În mod evident, acesta nu este un mesaj fericit la care speram în apropierea Crăciunului. Dar aceasta nu este o surpriză”, a adăugat el. „Nu putem ignora semnalul privind varianta Omicron”, a continuat premierul neerlandez.
Guvernul prelungeşte, de asemenea, restricţiile sanitare actuale până la 14 ianuarie, între care închiderea magazinelor neesenţiale, a barurilor şi restaurantelor în fiecare zi, între orele 17:00 şi 05:00. Cetăţenii pot avea doar patru invitaţi la domiciliu. Măsurile au intrat în vigoare pe 28 noiembrie pentru o perioadă iniţială de trei săptămâni.
Cazurile de coronavirus sunt cele mai numeroase în rândul elevilor de şcoală primară, au spus, marţi, autorităţile sanitare. Guvernul a decis să închidă şcolile pentru că „există mari îngrijorări cu privire la apariţia variantei Omicron, care se răspândeşte rapid”.
Restricţiile sanitare impuse de guvernul olandez sunt din ce în ce mai nepopulare, fiind înregistrate proteste în oraşe precum Rotterdam şi Haga timp de câteva nopţi în luna noiembrie.
Editor : Adrian Dumitru
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News