Live

Cum își argumentează Kremlinul schimbările din doctrina nucleară: „Șefii de stat înțelepți au înțeles”

Data publicării:
Rusia își schimbă doctrina nucleară. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat, joi, schimbările din doctrina nucleară a Rusiei, anunțate recent de către Vladimir Putin. Potrivit acestuia, modificările „sunt un semnal prin care avertizează țările neprietenoase”, transmite presa de stat de la Moscova. 

Schimbările din doctrina nucleară „sunt un semnal prin care  avertizăm țările „neprietenoase” cu privire la consecințele pe care le vor suporta în cazul în care vor participa la atacarea țării noastre prin căi nu neapărat nucleare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De asemenea, el a adăugat că „șefii de stat înțelepți” au înțeles și anterior gravitatea declarațiilor lui Putin, mai ales când vine vorba despre „o astfel de confruntare fără precedent” care a fost provocată de o presupusă participare directă a țărilor occidentale în războiul din Ucraina.

Pescov a mai declarat că „potențialul nuclear al Rusiei este bine cunoscut în întreaga lume, iar acțiunile recente nu sunt nimic altceva decât o „ajustare a descurajării nucleare”, ținând cont de tensiunea existentă la granițele Rusiei.

Anterior, Putin a spus că Moscova își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare, dacă Rusia sau Belarus fac obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenționale.

Conform propunerii lui Putin: „Agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, trebuie să fie considerată un atac comun asupra Federației Ruse”.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cristi Chivu s-a mutat în România după 15 ani în străinătate și a avut parte de o mare surpriză: ”Nu e a lui”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fost ministru olandez al Apărării: „Ofensiva din Kursk va fi studiată în academiile militare din întreaga lume”

Diferențele între dronele rusești prezente la expozițiile militare și realitate: ultimele sunt legate cu sârmă și superglue

Rusia judecă un american în vârstă de 72 de ani ca presupus mercenar pentru Ucraina

NATO va înființa un nou Comandament în apropierea graniței cu Rusia. Scopul din spatele deciziei

Partenerii noștri