Putin, nouă amenințare la adresa Occidentului. Ce a modificat în doctrina nucleară a Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
vladimiri putin la birou
Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Vladimir Putin a declarat miercuri că Rusia ar putea folosi arme nucleare dacă este atacată de orice stat, și că orice atac convențional asupra Rusiei, care este susținut de o putere nucleară, va fi considerat un atac comun, relatează Reuters.

Putin a făcut aceste declarații la reuniunea Consiliului de Securitate al Rusiei la care au participat oficiali de rang înalt. El a afirmat că au fost făcute propuneri pentru a schimba doctrina nucleară a Rusiei și a spus că va evidenția una dintre schimbările-cheie propuse.

„Se propune ca agresiunea împotriva Rusiei de către orice stat non-nuclear, dar cu participarea sau sprijinul unui stat nuclear, să fie considerată un atac comun asupra Federației Ruse”, a spus Putin.

„Condițiile pentru tranziția Rusiei la utilizarea armelor nucleare sunt, de asemenea, clar fixate”, a subliniat președintele rus, adăugând că Moscova ar lua în considerare o astfel de mișcare dacă va detecta un atac masiv cu rachete, avioane sau drone asupra teritoriului său.

Moscova, a spus Putin, își rezervă, de asemenea, dreptul de a folosi arme nucleare, dacă Rusia sau Belarus fac obiectul unei agresiuni, inclusiv cu arme convenționale.

Putin a spus că aceste clarificări au fost atent calibrate, și sunt proporționale cu amenințările militare moderne cu care se confruntă Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri