Live

Cum a fost lovită de ucraineni baza rusă care era imposibil de atins. Ce este ”Tomahawk-ul cu aripi”

Data actualizării: Data publicării:
Militari ucraineni transportând o dronă. Foto: t.me:V_Zelenskiy_official

Ucrainenii au reușit să lovească aerodromul Olenia, care se află la 1.800 km de frontiera ucraineană, și, ca urmare a acestui atac, un bombardier rusesc de tip Tu-22M3, aflat la sol, a fost avariat de o dronă ucraineană. Potrivit ageniei Unian, care citează Defense Express, un expert ucrainean care a analizat atacul a subliniat că acesta este un nou record al dronelor ucrainene în ceea ce privește distanța de atingere a țintei. 

„Știm puține până în prezent despre consecințele atacului de pe aerodromul din Olenia. Totuși, ceea ce este interesant e că dronele ucrainene au reușit să ajungă la o distanță de 1.800 kilometri. Chiar dacă calculăm primitiv distanța de la granița de stat până la țintă, e cu siguranță un record pentru Armata Ucrainei”, a punctat expertul militar Ivan Kiricevski.

Expertul spune că e greu de analizat acum cât de mare a fost atacul. Oficialii ucraineni au anunțat că a fost lovit un Tu-22M3 la sol, dar expertul ucrainean amintește de cazul atacului asupra aerodromului Engels când amploarea daunelor a fost detectată după mult timp.

Atunci au existat informații că au fost avariate două bombardiere, un Tu-95 și un Tu-22M3. Și totuși, șase luni mai târziu când rușii au publicat anchete și dosare asupra acestor atacuri au fost anunțate 8 bombardiere avariate.

Ivan Kiricevski este de părere că mult mai important decât pagubele produse e faptul că ucrainenii au confirmat că au capacitatea să opereze drone care pot lovi la o distanță incredibil de mare, comparabilă cu a unei rachete de croazieră americane Tomahawk.

Iar presa din Ucraina a numit deja drona utilizată în atacul de ieri drept „Tomahawk-ul cu aripi”.

„Cred că în următoarea perioadă vom afla mai multe despre atacul asupra aerodromului Olenia și pagubele produse, dar faptul că avem o dronă cu rază lungă de acțiune, care lovește la o distață imensă asemenea unei rachete Tomahawk, cu siguranță le provoacă dureri de cap rușilor”, a mai adăugat expertul.

De precizat că până la atacul de sâmbătă ucrainenii au mai reușit să lovească la distanțe foarte mari, chiar și de 800 kilometri. Dar 1.800 de kilometri în adâncimea teritoriului rus e cu siguranță un nou record.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană. Momentul, surprins de camere

Partenerii noștri