Live

Orfanii, soldații și elevii din Coreea de Nord "se oferă voluntari" să lucreze în mine și pe șantierele țării - Presa de stat

Data publicării:
Șantierele din Coreea de Nord sunt pline de "voluntari" care participă la "construirea socialismului". Foto: Profimedia

Orfani, soldați în termen și elevi - dintre care unii par să fie copii - se oferă "voluntari" să lucreze în condiții grele în Coreea de Nord, în mine, ferme sau șantiere de construcții, scrie Reuters, preluând relatări din presa de stat din această țară.

Sute de absolvenți ai școlilor de orfani "s-au oferit să lucreze volunari în condiții grele", potrivit relatărilor agenției de presă KCNA.

Articolul nu precizează vârsta orfanilor, dar precizează că au absolvit gimnaziul, iar fotografiile publicate de ziarele de stat prezintă tineri care par să fie la vârsta adolescenței.

Potrivit KCNA, peste 700 de orfani s-au oferit voluntari să lucreze în cooperative agricole, la o oțelărie sau la tăiat lemne, printre alte meserii.

Într-un alt articol, agenția a anunțat că aproximativ 150 de absolvenți de la trei școli de orfani s-au oferit voluntari să lucreze în mine de cărbune și ferme.

"(Absolvenții școlilor de orfani) s-au oferit voluntari să lucreze pe marile șantiere ale construcției socialiste din proprie inițiativă, pentru a glorifica tinerețea lor în lupta pentru prosperitatea țării", notează KCNA, precizând că tinerii "au absolvit cursurile școlii sub îngrijirea caldă a Partidului mamă".

Măsurile dure luate de Coreea de Nord pentru a opri răspândirea coronavirusului au agravat încălcarea drepturilor omului și condițiile de viață pentru nord-coreeni, afirmă ONU, care spune că există inclusiv rapoarte privind foametea în această țară.

Potrivit raportului pe 2020 al Departamentului american de Stat privind drepturile omului, au fost raportate cazuri de copii de 16-17 ani care au fost înrolați în brigăzi de construcții pe o perioadă de zece ani și supuși unui program greu de lucru.

"Elevii au suferit traume fizice și psihice, înfometare, epuizare și o creștere a lipsurilor, ca urmare a programului de muncă forțată", arată raportul, în ciuda faptului la legea nord-coreeană interzice munca forțată.

Coreea de Nord a respins rapoartele despre încălcarea drepturilor omului, spunând că sunt subiecte politizate de inamicii săi.

Într-o scrisoare adresată joi sindicatelor, liderul Kim Jong Un a scris că țara se confruntă cu "cele mai mari dificultăți" din ultimii ani, dar forța sa națională și prestigiul au fost întărite de "nobilul devotament și lupta eroică a muncitorilor". 

Editor : Bogdan Păcurar

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Păstrează două gloanţe: unul pentru inamic şi unul pentru a te împuşca”. Cum sunt spălați pe creier militarii nord-coreeni din Kursk

Soldații nord-coreeni luptă ca în Primul Război Mondial, spune un expert militar. Ce vrea Putin să demonstreze, de fapt

La ce valoare se ridică furturile de criptomonede comise de hackerii nord-coreeni. Anul 2024 a înregistrat o creștere de 21%

Momentul în care Forțele speciale ucrainene resping un atac nord-coreean în regiunea Kursk. Mai mulți morți și răniți

Partenerii noștri