Live

Coreea de Nord a redus dramatic rațiile de hrană pentru populație. Cât are voie acum să mănânce un locuitor

Data publicării:
Foto: Shutterstock

Coreea de Nord a redus rațiile de hrană la 300 de grame de mâncare pe zi pe cap de locuitor, iar rațiile ar putea fi scăzute și mai drastic, după ce țara se confruntă cu cea mai slabă recoltă din ultimii 10 ani, a anunțat vineri ONU, citat de The New York Times.

ONU a căpătat acces la aceste date după ce Coreea de Nord a cerut o evaluare a rezervelor de hrană, în perioada 29 martie - 12 aprilie. Raportul ONU arată că țara se confruntă cu cea mai proastă recoltă din ultimul deceniu, cauzată de secetă, valuri de caniculă și inundații masive.

Cel puțin 10 milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană și vor rămâne fără mâncare până la următoarea recoltă. Raportul ONU a descoperit și că nord-coreeni consumă extrem de puține proteine, iar unele familii consumă alimente cu proteine doar de câteva ori pe an.

La jumătatea anilor '90, Coreea de Nord s-a confruntat cu o secetă devastatoare, în timpul căreia cel puțin 3 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

În perioada 2018-2019, recolta din Coreea de Nord a atins 4,9 milioane de tone, cel mai scăzut volum din perioada 2008-2009 încoace, iar acest lucru a condus la un deficit de 1,36 milioane de tone de hrană.

Între cei peste 10 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare alimentare se numără și 7,5 milioane din cei 17,5 milioane de nord-coreeni care depind de rațiile de hrană acordate de guvern, precum și 2,5 milioane de fermieri colectivi.

„Estimările pentru recolta din 2019 de grâu și orz sunt îngrijorătoare, iar comunitățile sunt în pericol. Efectele șocurilor climatice aduc crize de combustibili, de fertilizatori și componente tehnice esențiale pentru agricultură”, arată ONU.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisaj dezolant în Gorj, unde două râuri secate de luni de zile seamănă astăzi cu niște drumuri pietruite. „Nu e pic de apă”

„Mulțumim cerului”. Speranță în agricultură după seceta din ultimii ani. Culturile de toamnă și livezile și-au revenit spectaculos

Atacurile Turciei în zonele controlate de kurzi din Siria au blocat accesul la apă și electricitate pentru un milion de oameni

Floarea-soarelui tolerantă la secetă, creată de studenți și cercetători la USAMV Cluj-Napoca

Partenerii noștri