Live

Coreea de Nord condamnă ofensiva „regimului marionetă Zelenski” în Rusia: Un act de teroare de neiertat

Data publicării:
În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au semnat la Phenian un pact privind „parteneriatul strategic cuprinzător” dintre Coreea de Nord și Rusia. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Nord condamnă incursiunea Ucrainei în Rusia ca fiind un act de teroare de neiertat, susţinut de Washington şi Occident. Presa nord-coreeană scrie că Phenianul va fi mereu alături de Kremlin în încercarea de a proteja suveranitatea Federației Ruse.

Acţiunea Ucrainei în Rusia este un produs al politicii de confruntare anti-rusă a Statelor Unite, care împinge situaţia în pragul celui de-al Treilea Război Mondial, a transmis agenţia de presă KCNA, conform News.ro.

SUA i-au înmânat preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski sume „astronomice” pentru arme letale, se arată în articol.

Condamnăm ferm atacul armat împotriva teritoriului rus al regimului marionetă Zelenski, aflat sub controlul şi sprijinul Statelor Unite şi al Occidentului, ca un act de agresiune şi teroare de neiertat”, a declarat Ministerul de Externe al Coreei de Nord într-un comunicat, potrivit KCNA.

Coreea de Nord şi-a îmbunătăţit semnificativ legăturile cu Rusia în ultimul an, cu două întâlniri de summit ale liderilor lor, care au promis o cooperare mai strânsă în toate domeniile.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin au semnat la Phenian un pact privind „parteneriatul strategic cuprinzător”, care include un acord de apărare reciprocă.

Coreea de Sud, Ucraina şi Statele Unite au acuzat Coreea de Nord că a furnizat Rusiei artilerie şi rachete pentru a fi folosite în războiul său împotriva Ucrainei. Coreea de Nord şi Rusia au negat acuzaţiile.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consiliul Europei, îngrijorat de un amestec al Rusiei în viitoarele alegeri din Republica Moldova

Letonia limitează folosirea limbii ruse pe piaţa muncii şi o interzice pe ecranele ATM-urilor bancare

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Fostul șef al armatei Republicii Moldova a fost pus sub învinuire pentru spionaj în favoarea Rusiei

Partenerii noștri