Live

Copiii din Hong Kong vor învăța în școli despre terorism, imixtiuni ale forțelor străine și secesionism

Data publicării:
Autoritățile din Hong Kong vor aplica măsuri impuse de conducerea din Beijing referitor la educarea elevilor despre aspecte de securitate națională precum terorism, secesiune. Foto: Profimedia Images

Autorităţile din Hong Kong au dezvăluit o serie de linii directoare controversate adresate şcolilor, printre care educarea copiilor despre imixtiuni ale străinilor şi subversiune, începând cu vârsta de şase ani,  ca parte a unei noi programe şcolare de securitate naţională, informează Reuters.

Conducerea Chinei a impus noua lege a securităţii în iunie 2020 ca răspuns la lunile de proteste anti-guvernamentale, uneori violente, şi deseori violente anti-Beijing, din 2019, dirijând centrul financiar internaţional chinez semi-autonom Hong Kong tot mai clar pe o traiectorie autoritară.

Liniile directoare cuprinse în ghidul Biroului Educaţiei, publicate joi seara, arată că planurile Beijingului pentru Hong Kong depăşesc înăbuşirea disidenţei şi vizează o revizuire a societăţii pentru a alinia cel mai îndărătnic oraş al său la China continentală, condusă de Partidul Comunist.

"Securitatea naţională are o mare importanţă. Profesorii nu ar trebui să o trateze ca şi cum ar fi o problemă controversată pentru discuţii obişnuite", se spune în ghid.

Profesorii ar trebui "să sublinieze în mod clar că protejarea securităţii naţionale este responsabilitatea tuturor cetăţenilor şi că, în ceea ce priveşte securitatea naţională, nu există spaţiu pentru dezbatere sau compromis".

Copiii din şcolile primare vor învăţa să cânte şi să "asculte cu respect" imnul naţional, să înveţe despre poliţie şi Armata de Eliberare a Poporului ca protectori ai Hong Kongului, precum şi despre cele patru infracţiuni principale din legea securităţii, inclusiv terorismul şi secesionismul.

În şcolile secundare, elevii vor învăţa despre provocările şi oportunităţile cu care se confruntă naţiunea chineză pe scena mondială şi despre ce constituie cele patru infracţiuni principale care pot conduce la condamnări ce merg până la închisoare pe viaţă.

Conform unor specialişti din domeniul juridic, limbajul legii este vag şi general, iar gama de activităţi pe care autorităţile le-ar putea considera ca potenţiale ameninţări la adresa securităţii naţionale este neclară şi fluidă.

Biroul Educaţiei a declarat că a acceptat ca şcolile internaţionale şi private să aibă programe diferite, dar a spus că acestea au "responsabilitatea de a-şi ajuta elevii (indiferent de etnie şi naţionalitate) să dobândească o cunoaştere corectă şi obiectivă şi o înţelegere a conceptului de securitate naţională".

Şcolile ar trebui, de asemenea, să împiedice elevii şi profesorii să participe la activităţi considerate ca având un caracter politic, cum ar fi anumite cântece sau sloganuri.

De asemenea, profesorilor şi directorilor de şcoli li se cere să inspecteze afişierele şcolare şi să elimine cărţile care pun în pericol securitatea naţională din biblioteci.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cel mai mare mister din istoria aviației. Autoritățile din Malaezia reiau căutările zborului MH370, dispărut acum mai bine de 10 ani

Apocalipsa economică a Europei. Secretul murdar din spatele eșecului Uniunii Europene de a ține pasul cu SUA și China (Politico)

Ce este „arma magică” a lui Xi Jinping de care Occidentul se teme la fel de mult ca de arsenalul militar al Chinei

China va avea peste 1000 de focoase nucleare până în 2030. Ce date mai relevă un raport al Pentagonului despre armata Beijingului

Partenerii noștri