Live

Ciocniri violente între poliția cehă și manifestanți, în timpul protestelor antiepidemice. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene

Data actualizării: Data publicării:
Poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva unei manifestaţii la Praga împotriva măsurilor antiepidemice. Foto: Agerpres

Poliţia cehă a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă duminică împotriva unei manifestaţii violente la Praga contra măsurilor luate de guvern pentru limitarea răspândirii coronavirusului, scrie Agerpres.

Mai multe mii de manifestanţi, printre care suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au strâns la Praga pentru a cere demisia ministrului sănătăţii, Roman Prymula. Manifestaţia a luat o turnură violentă când poliţiştii au început să disperseze mulţimea, numărul participanţilor fiind mult mai mare decât cel autorizat pentru adunări publice.

"Participanţii au atacat poliţia fără niciun motiv", a declarat presei şeful poliţiei pragheze, Tomas Lerch, în timp ce un alt responsabil al poliţiei a acuzat ultraşii. "Am recurs la tunuri cu apă, gaze lacrimogene şi petarde", a spus Lerch, precizând că în jur de 20 de poliţişti au fost răniţi.

Serviciile de urgenţă au indicat pe Twitter că au acordat îngrijiri unui număr de nouă persoane, iar patru răniţi au fost spitalizaţi.

Înaintea adunării, poliţia a reţinut în jur de 50 de persoane şi a confiscat artificii, bastoane telescopice, boxuri şi arme de foc.

Manifestaţia a fost organizată de asociaţia HON, dar suporterii de fotbal au reprezentat o parte importantă a mulţimii.

Ministrul sănătăţii 'nu admite nicio opoziţie. Cum îndrăzneşte? Cu cine crede că vorbeşte? Nu suntem oi, suntem oameni normali', a declarat pentru AFP Vlasta Ciencialova, o demonstrantă venită la Praga din estul ţării.

Ministrul Prymula i-a criticat pe manifestanţii pentru 'dispreţul faţă de munca personalului medical'. 'Ca rezultat, cred că vom avea sute de noi infectări', a spus el.

Editor : Iulia Iancu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou studiu arată efectele de lungă durată ale COVID. Oboseala, printre cele mai frecvente afecțiuni

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

O nouă mutație a coronavirusului a fost clasificată ca „variantă de interes”. JN.1 se răspândește rapid pe glob

Partenerii noștri