Galerie Foto Căldura extremă a dus la incendii de proporții în SUA. În "Valea Morții" au fost peste 54 de grade Celsius
Vestul Statelor Unite se confruntă cu un val de caniculă fără precedent care a adus temperaturi record în mai multe orașe. Din cauza căldurii excesive, în mai multe state au izbucnit incendii de vegetație care sunt imposibil de adus sub control.
Vortexul polar se extinde în SUA. Roxana Bojariu: Este atipică această furtună de iarnă
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Pericolul de pe acoperiș: trei din 10 case ard din cauza hornurilor defecte sau necurățate
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
SUA, amenințate de un uragan de nivel 5, la mai puțin de zece zile după ce Helene a ucis sute de oameni
Cazul gimnastelor Ana Bărbosu și Jordan Chiles: Cum încearcă SUA să întoarcă rezultatul care i-a adus româncei medalia de bronz la JO
Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau
Armata Română a publicat proiectul de lege pentru achiziția de avioane F-35. Când vor fi scoase F-16 din dotarea Forțelor Aeriene
Incendii puternice de vegetație afectează mai multe state din vestul Americii. Mii de pompieri luptă cu flăcările în condiții extreme. Aceștia spun că aerul este atât de fierbinte, încât o mare parte din apa aruncată de avioane și elicoptere pentru a stinge incendiile se evaporă înainte de a ajunge la sol.
Peste 30 de milioane de oameni din vestul Statelor Unite se află sub avertizare din cauza valului puternic de caniculă.
It’s 112° in Palm Springs, California right now but the pebbles on the ground are 166°. Firefighter Freddy Paz from the @PalmSpringsFire department used a heat detection gun to show us why just walking barefoot in this type of heat can result in third-degree burns. #heatwave pic.twitter.com/0VEDgk7xWU
— David Begnaud (@DavidBegnaud) July 9, 2021
În mai multe orașe, s-au înregistrat temperaturi record. De exemplu, în Los Angeles, au fost peste 47 de grade Celsius.
"Locuri precum acesta nu ar trebui să existe. Este mult, mult prea cald. Beau cât de multă apă pot, beau zilnic aproape greutatea mea. Este singura cale ca să nu leșin", spune o femeie.
"Se simte ca atunci când deschizi cuptorul și te lovește o rafală de căldură. Exact așa se simte. Am trăit în Kuweit, în Orientul Mijlociu, dar cred că aici este mult mai cald", adaugă alta.
Cel mai fierbinte loc de pe Pământ
În Regiunea "Valea Morții" din SUA s-au înregistrat 54,4 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură după recordul stabilit în 1913.
"E cel mai fierbinte loc de pe Pământ. Niciodată nu a fost mai cald. Parcă am fi în cuptor", afirmă un bărbat.
Getting smokier across the West. Smoke will stay east of the Cascades for next several days. California heat wave under way. Today is the 1913 anniversary of Death Valley’s world record 134°. It might be threatened next couple days. #kgwweather pic.twitter.com/XDEwcdZnBu
— Matt Zaffino (@Zaffino) July 10, 2021
Valul de caniculă se resimte nu doar în vestul Statelor Unite, ci și în regiuni aflate mai sus, în Canada, care a trecut deja printr-un val de căldură extremă din cauza căreia sute de oameni și-au pierdut viața.
The Bootleg Fire grows to nearly 77,000 acres in Oregon. Firefighters were unable to get it contained to any percentage yesterday. https://t.co/yL0KJuMeqW pic.twitter.com/PGCKxxVhvU
— AccuWeather (@accuweather) July 11, 2021
Valurile de căldură cu temperaturi extreme vor deveni mai dese și mai lungi
În aceste condiții, oamenii sunt sfătuiți să se protejeze de soare și de căldură, să meargă la piscină și în zone cât de cât mai răcoroase. La nord de Statele Unite, în Canada, pescarii din provincia Columbia Britanică, puternic afectată de caniculă, sunt disperați. Ei spun că apa oceanului a devenit atât de caldă, încât stridiile și scoicile fierb ca în oală.
Joe Tarnowski, pescar: Uitați aici, a murit de curând, pentru că are carapacea deschisă. Înăuntru ar fi trebuit să fie stridia vie, acum nu mai e nimic. Căldura a fiert stridiile, scoicile, midiile. Cea mai mare parte a midiilor nu mai sunt.
Canicula din vestul Canadei a dus la moartea a aproape un miliard de midii, scoici și alte animale marine care trăiesc pe plajele din Vancouver.
Potrivit experților, valurile de căldură cu temperaturi extreme vor deveni mai dese și mai lungi, ceea ce va supune unei presiuni uriașe atât sănătatea oamenilor cât și siguranța lor, inclusiv din punct de vedere alimentar.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News