Live

Galerie Foto ”Ca în rai”. Sute de oameni parcurg distanțe mari pentru un fenomen rar: Deșertul Rafha din Arabia Saudită, acoperit de flori violet

Data actualizării: Data publicării:
Fenomen rar în deșertul Arabiei Saudite. Foto: Profimedia Images

În nord-estul Arabiei Saudite natura dă un spectacol pe cât de rar, pe atât de frumos. Deşertul este acoperit de un covor de flori violet, informează AFP. Plantele au apărut după ploile abundente din ultima perioadă, iar peisajul este atât de frumos încât localncii îl admiră ore în șir. Mulți parcurg sute de kilometri pentru a-și bucura ochii.

Mohammed al-Moutairi, un profesor aflat la pensie, a făcut aproape şase ore pe drum pentru a veni să admire acest fenomen rar în ţara lui. "Nimeni nu se aşteaptă să vadă un astfel de spectacol al naturii în Arabia Saudită", a declarat el, aşezat pe o pătură alături de câţiva prieteni. Pentru a putea să admire spectacolul natural din Rhafa, fostul profesor a parcurs 550 de kilometri din oraşul în care locuieşte, aflat în centrul regatului saudit.

Priveliştea de aici "ne împrospătează sufletele", a adăugat el, vorbind despre aceste flori cunoscute în Arabia Saudită şi sub numele de "lavanda deşertului".

Ploile de iarnă care au provocat inundaţii grave pentru unele regiuni, au readus deşertul la viaţă.

"Ca în rai"

Departe de blocurile de tip zgârie-nori şi de ambuteiajele rutiere, Nasser al-Karaani a parcurs la rândul lui 770 de kilometri venind din capitala ţării, Riad, pentru a vedea aceste flori înainte ca ele să se ofilească.

"Spectacolul durează doar 15-20 de zile pe an, atunci am venit aici în mod special, ca să profităm de el", a declarat acest om de afaceri saudit în vârstă de 55 de ani.

Însoţit şi el de câţiva prieteni, Nasser al-Karaani a scos din vehiculul său de teren un cort şi l-a montat apoi la faţa locului, o scenă obişnuită în regiunea Golfului Persic, conform tradiţiei beduine din zonă, dar care se produce arareori în mijlocul unui câmp de flori.

"E o atmosferă relaxantă", a adăugat antreprenorul saudit, aşezat alături de prietenii lui în jurul unui foc înainte să bea o ceaşcă de ceai.

În apropierea grupului, zeci de alţi vizitatori s-au aşezat la rândul lor pe pământ, în jurul unui foc, pentru a prepara ceaiul sau pentru a găti prânzul.

Locuitorii din zonă au alungat cămilele pentru a le împiedica să pască florile, care atrag atât turişti saudiţi, cât şi din ţări vecine.

Printre ei, Abderrahmane al-Marri nu regretă că a venit din Qatar, un mic emirat extrem de bogat şi care se învecinează cu Arabia Saudită.

"Spectacolul naturii a meritat efortul. Este ca şi cum ai fi în rai", a declarat el pentru AFP, după o călătorie de 12 ore.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum arată stadioanele pe care Arabia Saudită le are în plan pentru „cea mai mare Cupă Mondială din istorie”

Arabia Saudită va fi gazda Cupei Mondiale din 2034, în ciuda tuturor îngrijorărilor legate de respectarea drepturilor omului

Peste 300 de oameni au fost executaţi anul acesta în Arabia Saudită, un record absolut

„Acordul secolului” pe care Arabia Saudită îl pregătește pentru Trump. De la „stat paria” la jucător cheie în negocierile cu Iranul

Partenerii noștri