Live

Brexit-ul i-a fost benefic: Nigel Farage, un om de milioane de lire sterline

Data actualizării: Data publicării:
Nigel Farage. Foto: GettyImages

Nigel Farage pare să fi devenit deputatul britanic cu cele mai mari câștiguri financiare, potrivit noilor dezvăluiri și informații din presă, relatează POLITICO.

În registrul intereselor financiare pentru noul parlament britanic, Nigel Farage a declarat câștiguri anuale de peste 1 milion de lire sterline.

Cea mai mare parte a veniturilor lui Farage provine din calitatea de prezentator TV al rețelei GB News, care îi aduce aproape 100.000 de lire sterline pe lună, pentru o muncă de 32 de ore, potrivit registrului.

De asemenea, a primit 16.597,22 lire sterline de la Cameo, o platformă online care permite utilizatorilor să cumpere mesaje video personalizate de la celebrități. El a petrecut aproximativ 24 de ore în fiecare lună, înregistrând aceste videoclipuri, conform informațiile prezentate de presă.

În plus, Farage a fost plătit cu 4.000 de lire sterline lunar, pentru articole scrise în ziarul Daily Telegraph, muncă ce însumează încă 16 ore, se arată în registru. Alte angajamente, inclusiv discursuri și venituri din rețelele sociale, i-au adus încă peste 13.000 de lire sterline, pentru aproximativ 64 de ore de lucru.

Toate aceste surse de venit sunt în plus față de salariul său ca deputat, care se ridică la 91.346 de lire sterline, plus cheltuielile pentru birou și personalul său, precum și costurile cu locuința, fie în circumscripția lui, fie în Londra, potrivit BBC.

Toate afacerile sale i-au ocupat mai mult de 130 de ore din timpul său în fiecare lună, aproximativ 30 pe săptămână.

Politicianul a declarat, de asemenea, câteva călătorii finanțate de donatori privați, inclusiv călătorii în SUA luna trecută, după ce fostul președinte și actualul candidat republican la președinție, Donald Trump, a supraviețuit unei tentative de asasinat. Călătoria a costat 32.836 de lire sterline, inclusiv zborurile și cazarea și a fost plătită de antreprenorul în tehnologie Christopher Harborne. Harborne a donat bani Partidului pentru Brexit al lui Boris Johnson și Farage, acum redenumit Reform UK.

În actele oficiale depuse, Farage a explicat scopul călătoriei în SUA ca fiind „susținută de un prieten care a fost aproape ucis” și pentru a reprezenta circumscripția Clacton pe plan internațional”.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în vestul Ucrainei. „Ar fi un factor puternic de descurajare”

Apariție neașteptată a Prințesei de Wales, Kate, alături de Prințul William, după ce și-a încheiat tratamentul pentru cancer

BBC a prognozat, din greșeală, rafale de vânt de peste 30.000 km/h în Marea Britanie. „Du-te acasă, aplicație meteo, ești beată!”

Reacția Iranului după ce a fost acuzat de șeful MI5 de „comploturi succesive” în Marea Britanie

Partenerii noștri