Live

Benjamin Netanyahu a fost dus de urgență la spital, direct de la sinagogă

Data actualizării: Data publicării:
Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei slujbe religioase la sinagogă. Foto: Guliver/GettyImages

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a ajuns la spital după ce i s-a făcut rău în timpul unei slujbe religioase la sinagogă. I s-au făcut analize și a fost ținut sub observație peste noapte, scrie The Guardian. Presa a relatat că el ar fi acuzat "o durere în piept".

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu, în cursă pentru alegerile legislative de la 1 noiembrie, a plecat miercuri de la o ceremonie religioasă de la Ierusalim după ce i s-a făcut rău, a anunţat serviciul său de comunicare, care a precizat că acum el se simte "bine".

Netanyahu, care va îndeplini 73 de ani în două săptămâni, "s-a simţit rău" în timp ce asista la o sinagogă din Ierusalim la o rugăciune, "Neilah", celebrată în cadrul sărbătorii de Yom Kippour.

"I s-au făcut o serie de teste la faţa locului care s-au dovedit a fi normale. Acum, el se simte bine. Dar pentru a evita orice îndoială, fostul premier are intenţia de a merge la spital pentru un control", a precizat serviciul său de comunicare.

Deşi sursa citată nu a precizat natura problemei sale de sănătate, media israeliene au evocat "o durere în piept".

La puţin timp după aceea, spitalul Shaarei Tsedek de la Ierusalim a indicat că fostul prim-ministru a ajuns la centrul spitalicesc şi că rezultatele examinării sale s-au dovedit a fi "normale". "După consultare, s-a luat decizia să petreacă o noapte sub observaţie", a menţionat spitalul într-un comunicat.

Premirul Yair Lapid, rival al lui Netanyahu în legislativele din noiembrie, i-a urat pe Twitter o "restabilire rapidă şi completă".

Israelienii sunt chemaţi la urne la 1 noiembrie, pentru a cincea oară în trei ani şi jumătate, pentru alegeri legislative care ar putea consacra revenirea într-un post de decizie a lui Netanyahu, cel mai longeviv şef de guvern din istoria ţării şi care a părăsit puterea în primăvara lui 2021 în favoarea unei coaliţii eterogene conduse în prezent de Yair Lapid.

Ultimele sondaje creditează partidul Likud, al lui Netanyahu, inculpat pentru corupţie, cu primul loc în intenţiile de vot, estimându-se că va obţine puţin mai mult de o treime din cele 120 de mandate din Knesset.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Cea mai sângeroasă zi”: Bilanțul morților după raidurile israeliene din Liban a crescut la 356, dintre care 24 de copii, anunță Beirut

Bătaia din Pantelimon: trei agresori, căutați în continuare de polițiști. Au fost dați în urmărire și la frontieră

Israelul le cere libanezilor să se îndepărteze de obiectivele Hezbollah, anunțând „lovituri mai importante și țintite”

Gărzile Revoluționare iraniene interzic dispozitivele de comunicații, după exploziile pagerelor membrilor Hezbollah din Liban

Partenerii noștri