Live

Barack şi Michelle Obama vor face campanie electorală alături de Kamala Harris

Data publicării:
Barack Obama participă la campanie alături de Kamala Harris. Foto: Profimedia

Barack şi Michelle Obama se pregătesc să intre pentru prima dată în campanie alături de Kamala Harris. Democrata Kamala Harris va face campanie pentru prima dată alături de Barack şi Michelle Obama în cadrul unor evenimente separate săptămâna viitoare, în speranţa de a aduce o anumită putere politică în cursa finală către ziua alegerilor din noiembrie, a declarat un oficial de campanie, citat de Reuters, scrie News.ro

Cursa prezidenţială dintre Harris şi rivalul republican Donald Trump rămâne extrem de strânsă, coform sondajelor.

Michelle Obama va face campanie pentru prima dată în acest ciclu electoral, apărând alături de Harris sâmbătă, 26 octombrie, în Michigan.

Fosta Primă Doamnă a ţinut un discurs fără menajamente la Convenţia Naţională Democrată de la Chicago, la începutul acestui an, în care l-a acuzat pe Trump că îşi croieşte drum spre putere prin promovarea fricii.

Barack Obama va face campanie cu Harris joia viitoare în Georgia. El a străbătut statele în curs de luptă, organizând recent un eveniment în Pittsburgh şi altele în zilele următoare în Tucson, Las Vegas, Detroit şi Madison.

Barack Obama a fost criticat după prima sa apariţie în campania electorală, în care i-a admonestat pe unii bărbaţi de culoare pentru că „nu simt ideea de a avea o femeie ca preşedinte”.

Harris a fost unul dintre primii susţinători ai candidaturii lui Barack Obama la alegerile prezidenţiale din 2008 şi a ajutat-o în culise în calitate de purtător de stindard al partidului pentru 2024.

Unii consideră că fostul preşedinte l-a ajutat pe preşedintele Joe Biden să iasă din cursă după ce îngrijorările democraţilor cu privire la vârsta şi abilităţile liderului în vârstă de 81 de ani au crescut vertiginos în urma dezbaterii din iunie împotriva lui Trump.

Citește și

Ce s-ar putea întâmpla dacă Donald Trump nu recunoaște rezultatele alegerilor din SUA

Armata a detectat o nouă ţintă aeriană care a intrat pe teritoriul României dinspre Marea Neagră. Avioane F-18 și F-16, ridicate în aer

Kamala Harris sau Donald Trump? Ce spun rezultatele ultimului sondaj. Care sunt „statele-cheie” esențiale pentru victoria democraților


Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Momentul în care cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală, după ce a trecut linia de sosire

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kamala Harris sau Donald Trump? Ce spun rezultatele ultimului sondaj. Care sunt „statele-cheie” esențiale pentru victoria democraților

Donald Trump îl învinuiește pe Volodimir Zelenski pentru declanșarea războiului cu Rusia

Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”

Donald Trump s-a autointulat „părintele fertilizării in vitro” la o adunare a femeilor

Partenerii noștri